29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Două, trei solicitări zilnic, la Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice dependente „Sfânta Maria”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Unul dintre cele mai moderne centre pentru îngrijirea persoanelor vârstice dependente se află pe raza judeţului nostru, la Talpa. Aici, cincizeci de persoane îşi duc traiul zilnic, într-un confort pe care şi l-ar dori orice năpăstuit de soartă. Camerele sunt stil hotel, cu baie proprie iar hrana, naturală, ca la mama aacasă.
Angajaţii centrului sunt plătiţi de Consiliul Judeţean Teleorman, în parteneriat. Bătrânii trebuie să plătească lunar suma de 850 de lei, asta începând de la 1 ianuarie 2016. Până atunci, suma era de 695 de lei. Cei care nu primesc pensii sau nu le ajung banii, sunt ajutaţi de familii sau de consiliile locale din localităţile care provin.
Datorită condiţiilor excepţionale, zilnic se primesc două, trei solicitări. Capacitatea centrului, şi aşa arhiplină, nu permite încă un loc în plus.
„Regret că sunt doar cincizeci de locuri. Am depus eforturi supraomeneşti să existe şi acestea. Dacă ar fi după mine, aş mai construi încă atâtea, cel puţin. Mi se rupe inima că sunt nevoit să refuz. Am satisfacţia, totuşi, că putem face faţă, că ne descurcăm. Condiţiile sunt maxime. De la confort, hrană, până la asistenţă medicală. Sunt bătrânii noştri, avem o datorie morală faţă de dumnealor. Mă simt fericit când îi văd fericiţi!” ne-a declarat primarul Benone Rababoc.

Liviu B.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare