Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Doi tineri din Teleorman, în plasa traficanților de persoane. Au fost duşi în Cipru pentru a se căsători cu indieni - Informatia de Teleorman
28.3 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Doi tineri din Teleorman, în plasa traficanților de persoane. Au fost duşi în Cipru pentru a se căsători cu indieni

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În luna aprilie, în urma unei investigaţii jurnalistice în premieră pentru România, realizatorul TV Christian Sabbach a arătat mecanismul prin care migranţii pot pătrunde în Europa, în mod legal. Româncele sau bulgăroaicele sunt duse în Cipru de traficanţii de persoane pentru a se căsătorii cu pakistanezi, libanezi sau cetăţeni din Orientul Mijlociu. Tranzacţia se poate ridica la 15.000 de euro. Însă, cea mai mare parte din sumă ajunge în buzunarul traficanţilor de persoane.

În plasa traficanţilor de persoane au căzut şi doi tineri din judeţul Teleorman, un băiat şi o fată, ambii în vârstă de 18 ani. Din motive ce ţin de ancheta penală, nu le vom publica numele.

Fata a absolvit un liceu din Zimnicea. În ultimele luni a cunoscut un băiat ce locuieşte în comuna Ţigăneşti. Între ei s-a înfiripat o relaţie, iar după cum a declarat tatăl fetei, în câteva luni urmează să se căsătorească. Deşi nu a fost de acord cu idila, într-un final, tatăl a acceptat, mai cu seamă că fata este gravidă.

În urmă cu două săptămâni, copila şi-a anunţat părintele că vor pleca în Germania, la o mătuşă a băiatului. Vor să muncească acolo şi să strângă ceva bani.

”Nu mi-a plăcut ideea, dar am zis că pentru viitorul lor e foarte bine, mai ales că, aşa cum spuneau, merg la o rudă apropiată. Am rugat-o să mă sune imediat cum ajunge. Mi-a promis că aşa va face. Am aşteptat o zi, două, dar nu am primit niciun telefon. I-am lăsat mesaje pe o pagină de socializare. Nimic. La trei zile, am primit un telefon. Mi-a relatat că au ajuns cu bine în Germania şi se distrează. Atunci, am intrat pe internet, în speranţa că voi afla mai multe despre băiat. De la început am simţit că ceva nu este în regulă. Pe pagina lui am găsit o postare în care spunea că se simte foarte bine în Larnaca-Cipru. Atunci, am intrat la bănuieli. Văzusem şi reportajul TV cu traficanţii de persoane, cu acele căsătorii pentru a se obţine cetăţenia unui stat din Europa. Am încercat să dau de ei. Nu am reuşit. După două zile, fata a sunat. Pusă în faţa faptului împlinit, copila a recunoscut că sunt în Cipru. Mi-a relatat că o să vină acasă şi îmi explică”, a declarat părintele.

Zilele trecute, cei doi s-au întors în România. Luată la bani mărunţi, fata a recunoscut că în Cipru urmau să se căsătorească cu cetăţeni de origine indiană. Însă, din cauza faptului că nu aveau paşaport şi certificatul de naştere, ”mariajul” nu a mai avut loc. Traficantul de persoane le-a dat bani pentru a veni în ţară pentru a-şi face paşaportul. Urmau să se întoarcă în Cipru cu ”actele-n regulă” şi să se căsătorească cu cetăţeni din India sau din altă ţară.

Acum, întreaga poveste a ajuns la urechiile oamenilor legii. Părintele a depus o sesizare la Serviciul de Crimă Organizată Teleorman. Din afirmaţiile părintelui, cei doi tineri vor fi chemaţi la audieri. Fata este hotărâtă să le explice ofiţerilor de la Crimă Organizată întreaga tărăşenie. Băiatului, însă, îi este teamă de mătuşa care i-a dus în Cipru, ce, din câte se pare, este suficient de implicată în mafia traficanţilor de persoane.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Gaze naturale, în zeci de comune din Teleorman. Ordinul privind aprobarea listei localităților și sumele alocate a fost semnat

Veste bună pentru cetățenii din Teleorman. Ministrul Dezvoltării a semnat ordinul privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele...

Articole similare