24.5 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

DNA: Teleormănean, acuzat de fraudă cu fonduri europene, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Acesta şi-a recunoscut vinovăţia

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a unui inculpat, persoană fizică, sub aspectul săvârşirii, în concurs, a infracţiunilor de:

– participaţie improprie la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, comisă sub forma instigării, în formă continuată;

– complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2011-2016, inculpatul ar fi determinat trei persoane să depună la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false (adeverinţe, contracte de arendă) prin care se atesta faptul că acestea îndeplineau condiţiile prevăzute de lege pentru accesarea fondurilor nerambursabile.
Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat obţinerea de către persoanele respective, pe nedrept, de fonduri nerambursabile în cuantum total de 281.434 lei.
În perioada 2012-2016, inculpatul ar fi sprijinit alte trei persoane (prin punerea la dispoziţie a unor documente false) să obţină pe nedrept fonduri nerambursabile de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (A.F.I.R.) în cuantum total de 462.228 lei.
În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani şi 4 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare