31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman, tărâmul ilegalităţilor. Protejaţii fostului director Floarea Alesu au încasat, ilegal, 1,2 miliarde de lei

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Floarea Alesu, fost director al Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman, este în centrul unui nou scandal. După ce a fost acuzată de trafic de influenţă şi condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, inspectorii Curţii de Conturi Teleorman au mai descoperit şi alte nereguli în intituţia pe care a păstorit-o după propriile interese.

Concret, în perioada anilor 2012-2014 din bugetul instituţiei au fost remuneraţi, fără bază legală, membrii comisiilor de licitaţie. Plăţile respective au fost efectuate în numerar prin casierie, pe bază de ştate de plată. Deficienţa constată s-a produs datorită faptului că, odată cu abrogarea dispoziţiilor art. 54 din O.U.G. nr. 60/2001 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, nu există altă reglementare legală care să prevadă plata membrilor acestor comisii. Cu alte cuvinte, Floarea Alesu şi-a plătit favoriţii la licitaţiile în care preţurile erau umflate şi câştigătorii cunoscuţi, unde kilogramul de roşii costa de până la 10 ori mai mult în comparaţie cu preţul pieţei reale.

Prejudiciul constatat de către organele de control se ridică la 1,22 miliarde de lei vechi, o sumă colosală având în vedere că oamenii din comisiile de licitaţie nu aveau niciun cuvânt de spus, ci erau simple statui în afacerile deja bătute în cuie.

”Ca urmare a plăţilor ilegale efectuate, în perioada anilor 2012-2014, către membrii comisiilor de licitaţie, inclusiv a contribuţiilor angajatorului aferente, virate către bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, abatere de la legalitate şi regularitate ce a determinat crearea unui prejudiciu bugetului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman estimat la suma totală de 122.330 lei, conducerea entităţii auditate va dispune măsuri pentru stabilirea întinderii prejudiciului şi va recupera integral prejudiciul stabilit, adică a sumelor nete încasate necuvenit de la membrii comisiilor de licitaţie”, se mai arată în Raportul Curţii de Conturi.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare