10.3 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 18, 2021

Deschiderea către Europa-astăzi  despre #EUjoy!

Articole noi

Accident pe Centura Alexandriei. Șoferița vinovată, o femeie din Peretu, avea alte preocupări la volan

Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, după ce autoturismele în care se aflau au...

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Începând anul 2017, Colegiul National „Anastaescu” a intrat în rândul şcolilor foarte active în derularea proiectelor cu finanţare europeană, proiecte finanţate din fondurile aferente Programului Erasmus +.
Erasmus+ este un program al Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport pentru perioada 2014-2020.
În perioda 2017-2019, la Colegiul Naţional ”Anastasescu” au fost derulate sau sunt în curs de derulare un numar de şase astfel de proiecte. Până în anul 2019, s-au desfăşurat urmatoarele proiecte: “Carieră europeană în IT”, proiect de formare profesională a elevilor, Acţiunea cheie1, “New Skills for new Jobs”,tot un proiect de formare profesională, Acţiunea cheie 1 şi proiectul “Digital teaching in natural scientific subjects”, proiect de parteneriat strategic pentru susţinerea de bune practici in domeniul şcolar, Actiunea cheie 2. Pentru ultimul dintre aceste proiecte, şcoala noastră a primit Certificatul European de Calitate.
Începând cu anul 2018, Colegiul Naţionl ”Anastasescu”, derulează alte două proiecte de parteneriat strategic, Actiunea cheie 2, şi anume: ”Entrepreneurial Skills-The Drive Behind New Businesses” şi “#EUjoy!”
Proiectul Erasmus+ ”#Eujoy!” se adresează elevilor şi profesorilor doritori să participe la un program care are ca pincipal obiectiv creşterea gradului de interes al tinerei generaţii faţă de problemele politice şi sociale din Uniunea Europeană dar şi creşterea gradului de implicare al acestora in acest tip de probleme.

Obiectivele principale sunt:

  1. Un interes tot mai mare şi o mai bună cunoaştere a afacerilor U.E., cu accent special pe ideea de libertate, circulaţia persoanelor, corelate cu tema imigraţiei, integrării şi toleranţei;
  2. O mai bună înţelegere a politicilor locale şi naţionale cu privire la aceleaşi subiecte;
  3. Creşterea gradului de conştientizare a oportunităţilor oferite de cetăţenia europeană;
  4. Îmbunătăţirea competenţelor în limba engleză, a abilităţilor I.T. şi sociale în rândul participanţilo;
  5. Dezvoltarea competenţelor interculturale, a toleranţei şi a respectului pentru alte culturi.

Şcolile partenere:

  • Istituto d’Istruzione Superiore G.D. Romagnosi, Piacenza, Italia  (coordonator)
  • The Higher Vocational School of Commerce, Tourism and Fashion in Klagenfurt (WI’MO), Klagenfurt, Austria
  • Geniko Lykeio Kastritsiou, Patras, Grecia
  • Instituto Ramon Berenguer IV, Barcelona, Spania

In cadrul acestui proiect s-au desfăşurat până în acest moment, trei ativităţi de predare –învăţare şi formare ale elevilor şi două întalniri ale cadrelor didactice.
Prima activitate de predare –învăţare şi formare ale elevilor au avut loc în Austria, oraşul Klagenfurt, având ca titlu şi obiectiv principal, istoricul Uniunii Europene, de la ideea creării aceteia şi până la organizarea actulă.Participanţi din partea Colgiului Naţional Anastasecu- patru elevi şi două cadre didactice.
Cea de-a doua activitate de predare –învăţare şi formare  s-a desfăşurat în oraşul Piacenza din Italia iar obiectivul acesteia a fost toleranţa, integrarea, multiculturalitatea. Elevilor participanţi la proiect le-au fost prezentat aspecte ce ţin de integrarea imigranţilor, poveştile lor de viaţă şi cultura ţărilor lor de provenienţă.
Cea de-a treia şi ultima activitate de predare –învăţare şi formare  a adus în prim-plan o problemă de exremă actualiate: Europa între unitate şi nevoia de seprare. Activităţile s-au desfăşurat înr-un loc extreme de potrivit pentru o  discuţie legată de separatism şi aume Barcelona, Spania. La activitatea au participat 5 elevi ai Colgiului Naţional Anastasecu (Adela Enache, Andra Nedelea, Iasmina şi Daria Simion şi Caius Petrache) şi două cadre didactice: doamna prof. Lucica Bojan şi doamna prof. Adriana Pîrvan.
Următoarea activitate activitate de predare-învăţare şi formare va loc în Roşiorii de Vede, la Colegiul Naţional Anastasescu, în perioada 23-29 Februarie 2020.

Responsabil proiect,
Alina Savu

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Accident pe Centura Alexandriei. Șoferița vinovată, o femeie din Peretu, avea alte preocupări la volan

Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, după ce autoturismele în care se aflau au...

Articole similare