33 C
Judeţul Teleorman
miercuri, august 17, 2022

Deputat PNL Maria Stoian: “Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.
Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19.
În ultima mea declarație politică am făcut vorbire despre noul plan de acțiune la nivel european, un subiect foarte important în actualul context economic.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în una din aparițiile în fața Parlamentului European de anul trecut, a declarat:
„Să finalizăm în sfârșit uniunea piețelor de capital”.
Pornind de la această declarație, constatăm că o uniune a piețelor de capital, pentru cetățeni și întreprinderi, este absolut necesară, acesta fiind și noul plan de acțiune la nivel european.
Ce înseamnă această uniune a piețelor de capital?
Uniunea piețelor de capital reprezintă planul Uniunii de a crea o piață unică veritabilă pentru capitaluri în întreaga UE. Scopul său este de a stimula circulația investițiilor și a economiilor, în beneficiul cetățenilor, al investitorilor și al întreprinderilor, indiferent de țara în care se află. O piață de capital perfect funcțională și integrată va permite economiei Uniunii să crească în mod durabil și să devină mai competitivă. O Europă mai puternică din punct de vedere economic își va servi mai bine cetățenii și va juca un rol mai important pe scena mondială.
Uniunea piețelor de capital este esențială pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor de politică economică urmărite de Uniunea Europeană. Aceste obiective vizează redresarea în urma pandemiei de COVID-19, tranziția către o economie digitală și durabilă și o autonomie deschisă din punct de vedere strategic într-un context economic global din ce în ce mai complex.
Principala prioritate a UE este redresarea în urma crizei economice fără precedent cauzate de pandemia de COVID-19, care a determinat și va determina în continuare restructurarea multor întreprinderi, punând astfel Europa într-o poziție dezavantajoasă în comparație cu alte economii. Însă uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19.
Comisia a adoptat primul plan de acțiune privind uniunea piețelor de capital în anul 2015. De atunci, UE a înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește instituirea componentelor de bază. Cu toate acestea, uniunea piețelor de capital este un proces complex, care nu poate fi realizat printr-o singură măsură. Progrese se pot înregistra doar avansând constant în toate domeniile în care mai există bariere în calea liberei circulații a capitalurilor, bariere ce stau în calea dezvoltării și uniformizării la nivel european a unor domenii precum cel al supravegherii, al impozitării sau al legislației în materie de insolvență.
Consumatorii ar trebui să aibă mai multe opțiuni în ceea ce privește economiile și investițiile lor și ar trebui să fie bine informați.
Accesul la informații și infrastructură ar trebui să fie eficient și nediscriminatoriu.
Participanții la piață ar trebui să beneficieze de piețe competitive și transparente.
Nu ar trebui să existe bariere în calea investițiilor transfrontaliere.
Un alt obiectiv la nivelul Uniunii Europene este acela de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030. Pentru a face față situațiilor de urgență legate de schimbările climatice și de biodiversitate, sunt necesare investiții enorme, iar uniunea piețelor de capital poate contribui la mobilizarea și canalizarea acestor investiții.
O piață de capital dinamică, integrată și activă va spori atractivitatea Europei pentru investitorii de la nivel mondial și va favoriza intrările de capital străin.
Acțiunile întreprinse până acum și măsurile trasate pentru viitor, aduc UE mai aproape de viziunea privind uniunea piețelor de capital: o piață de capital unică în întreaga Uniune, care să funcționeze pentru toți europenii, indiferent de naționalitate, de locul unde muncesc sau unde locuiesc.
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Controale la unităţile de învăţământ din Teleorman. Instituţiile vor să se asigure că anul şcolar începe în bune condiţii

Prefectul judeţului Teleorman, Haralambie Epure, a emis ordinul privind constituirea de echipe mixte care se vor deplasa la unităţile...

Articole similare