10.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, februarie 24, 2024

Declaraţie de presă: Am redus vârsta de pensionare pentru cei din sectorul energetic şi extractiv!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Pentru a venii în sprijinul angajaţilor care lucrează în condiţii deosebite de muncă, am votat favorabil, alături de colegii mei liberali din Teleorman, proiectul de lege care completează şi modifică articole din Legea nr.263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice.
Astfel, persoanele care au lucrat cel puţin 25 de ani în industria de producţie de energie termică şi electrică vor putea beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani. Mai exact, de la 65 la 52 de ani pentru bărbaţi, şi de la 63 la 50 de ani pentru femei.
Mai mult decât atât, în respectivul proiect de lege se introduc şi noi activităţi din domeniul producţiei energiei electrice şi termice, fiind vizate  acelea care se desfăşoară în condiţii de muncă deosebit de grele, precum cele de producţie şi mentenanţă, respectiv cele asimilate în termocentralele pe bază de cărbune şi în minele de extracţie a cărbunelui.
Practic, am dorit să venim în sprijinul acelora care duc greul acestor meserii, extrem de solicitante, pentru a se putea pensiona mai devreme şi a se bucura de pensie. Am redus vârsta de pensionare pentru cei din sectorul energetic şi extractiv, pentru că merită cu prisosinţă!
Nu va mai dura mult până când vor intra în vigoare aceste modificări de lege. Ar mai fi doar un pas de parcurs, întrucât după adoptarea acestora, legea a fost trimisă spre promulgare, la preşedintele ţării, Klaus Iohannis.

Deputat PNL Teleorman, Ică Florică Calotă

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare