13 C
Judeţul Teleorman
duminică, februarie 25, 2024

Deputat PNL, Maria Stoian: Demersuri concrete pentru rezolvarea problemelor cultivatorilor de cartofi din judeţul Teleorman

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Reprezentanţii cultivatorilor de cartofi din judeţul Teleorman au atras atenţia ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, prin intermediul meu, asupra faptului că nu au beneficiat anul trecut de prevederile Hotărârii de Guvern nr. 782/16.06.2022 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de cartof de consum, în anul 2022”.

Cei peste 200 de cultivatori de cartofi comunele Peretu şi Cervenia nu au primit acest ajutor de minimis, deoarece, la data intrării în vigoare a H.G. 782/16.06.2022, producţia de cartofi aferentă anului 2022 era deja comercializată.

Pentru a elucida aceste nemulţumiri ale agricultorilor teleormăneni, reprezentaţi de Ionel Sandu, cultivator de cartofi din comuna Peretu, am trimis conducerii MADR o interpelare parlamentară. În cadrul acesteia, reprezentanţii cultivatorilor de cartofi aduc la cunoştinţa ministrului Agriculturii că „perioada de cultivare a cartofului în judeţul Teleroman este cuprinsă între plantarea din luna martie, până la recoltare, spre sfârşitul lunii mai”.

„Am fi foarte bucuroşi dacă, începând cu anul acesta, ajutorul de minimis ni s-ar adresa şi nouă, cultivatorii de cartof, prin emiterea actelor normative în timp util”, mai precizează domnul Ionel Sandu, în cadrul documentului oficial pe care l-am trimis ministrului Petre Daea.

       Îmi exprim încrederea că solicitarea prezentată va avea ecoul scontat din partea conducerii MADR, deoarece este important ca toţi agricultorii din România şi, implicit, din judeţul Teleorman, să beneficieze în mod nediscriminatoriu de ajutoarele acordate de stat.

În finalul interpelării, i-am solicitat domnului ministru să răspundă memoriului formulat de cultivatorii de cartofi din judeţul Teleorman şi să le comunice dacă pot primi ajutorul retroactiv, în acest caz, deoarece oamenii nu sunt vinovaţi pentru întârzierea emiterii respectivului act normativ.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare