17.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Deputat Maria Stoian: Caravane medicale pentru cetăţenii din mediul rural

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Asigurarea sănătăţii publice reprezintă unul dintre obiectivele cele mai importante ale unui stat. Deşi toţi cetăţenii au dreptul la servicii medicale de bază, nu toţi se pot deplasa la o unitate sanitară, în special cei din mediul rural.
Motivele sunt diverse, de la lipsa posibilitaţilor de deplasare sau drumurile prea lungi, care implică şi cheltuieli suplimentare cu transportul, până la problemele de sănătate cronice.
Pentru a veni în sprijinul oamenilor din mediul rural, am votat proiectul de lege care completează Legea nr.95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii.

Principalele prevederi:

  • introducerea în Legea 95/2006 printr-un nou Titlu a conceptului de ambulatoriu mobil, prin intermediul căruia se pot acorda servicii medicale de specialitate;
  • includerea activităţii de asistenţă medicală mobilă în programul normal de lucru al medicilor;
  • posibilitatea efectuării în caravane a stagiilor de practica pentru studenti;
  • includerea medicilor rezidenti şi a studenţilor în caravane şi colaborarea cu medicina de familie şi cu ceilalţi furnizori de asistenţă medicală.

Altfel spus, vor fi recunoscute serviciile medicate acordate prin intermediul caravanelor medicale organizate în clădiri care posedă autorizaţie sanitară de funcţionare sau în corturi medicale special amenajate.
Această prevedere, alături de posibilitatea acordării asistenţei medicale prin intermediul cabinetelor unităţilor medicale mobile deja stipulate în lege, contribuie la conturarea unei noi paradigme de acordare a serviciilor medicale, cea în care sistemul medical vine către pacient, nu invers.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare