11.4 C
Judeţul Teleorman
miercuri, octombrie 5, 2022

În judeţul Teleorman, doar 12% din cantitatea totală de plastic generată anual se reciclează

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Peste 5.000 de tone de plastic sunt generate anual în judeţul Teleorman, ceea ce înseamnă că fiecare locuitor al judeţului aruncă anual aproximativ 14 kilograme de plastic. Din această cantitate, doar 12,7% este colectată separat şi ajunge la staţiile de sortare şi reciclare. Cifrele au fost extrase din Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD). Potrivit acestuia, în judeţul Teleorman au fost generate 44.730 tone deşeuri menajere.  Într-o cercetare privind modalitatea de gestionare a deşeurilor în localităţile riverane Dunării, Asociaţia Mai Mult Verde şi Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) au concluzionat că cele mai eficiente proceduri pentru a evita poluarea apelor cu plastic rămân colectarea separată şi buna gestionare a deşeurilor. Cele două organizaţii au analizat modalitatea de gestionare a deşeurilor în localităţile riverane Dunării, cu scopul de a identifica posibilele cauze privind poluarea cu plastic a apelor, dar şi măsurile necesare pentru a gestiona problema deşeurilor municipale.
Judeţul Teleorman înregistrează performanţe bune, cu rate de reciclare în creştere, în special în localitatea Zimnicea, unde rata de reciclare este cea mai mare comparativ cu celelalte localităţi aflate de-a lungul Dunării. Din datele raportate pentru anul 2019 în PJGD, acoperirea serviciilor de salubritate în judeţ este de 100%. Colectarea se face la puncte special amenajate, pe 2 sau 4 fracţii în mediul urban şi pe 2 fracţii în mediul rural, la un tarif de 10 lei/ pers./ lună (urban) şi 5 lei/ pers./ lună (rural).

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În Teleorman, monitorizarea electronică în cazul ordinelor de protecţie va fi operaţională din anul 2024

Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada octombrie 2022-decembrie 2025, în urma aplicării măsurilor în cazul emiterii ordinului de...

Articole similare