10.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, februarie 24, 2024

Decizie definitivă. Alexe Lucian, fost manager la Spitalul “Caritas”, rămâne cu 3 ani de închisoare şi este obligat să presteze muncă neremunerată

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Decizie definitivă a magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, în cazul lui Alexe Marcel, fost manager la Spitalul “Caritas”, şi Maria Bratcoveanu, ex director economic. Judecătorii au decis să păstreze.
Judecătorii au desfiinţat în parte sentinţa penală dată de Tribunalul Teleorman, dar au păstrat condamnarea de trei ani aplicată ambilor inculpaţi precum şi prestarea unei munci în folosul comunităţii pentru o perioadă de 100 de zile, la primăria din Roşiorii de Vede sau Alexandria.
Atât Lucian Alexe, cât şi Marian Bratcoveanu vor fi obligaţi să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
“Atrage atenţia inculpaţilor asupra dispoziţiilor art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul în care vor mai comite infracţiuni, nu vor respecta măsurile de supraveghere ori nu vor executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. Constată că pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor de a fi aleşi în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, şi de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, devine executabilă numai în ipoteza executării pedepsei principale”; se arată în soluţia instanţei.
Totodată, magistraţii au înlăturat dispoziţia de obligare a inculpatei Bratcoveanu Maria la plata diferenţei onorariului de expert contabil. Alexe Lucian va trebui să achite suma de 5500 lei iar Bratcoveanu Maria a fost obligată la plata sumei de 4500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.
Cei doi au fost acuzaţi de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi a infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare