1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 8, 2023

Cărți funciare GRATUITE pentru case, în alte 53 de localități din Teleorman. În 9 comune, cadastrarea este finalizată

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Teleorman a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 53 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 65 eligibile.

Este vorba despre localitățile: ALEXANDRIA, BĂBĂIȚA, BALACI, BECIU, BEUCA, BOGDANA, BRAGADIRU, BUJORU, CĂLINEȘTI, CĂLMĂŢUIU, CĂLMĂŢUIU DE SUS, CERVENIA, CIOLĂNEŞTI, CONŢEŞTI, CRÂNGENI, CRÂNGU, CREVENICU, DIDEȘTI, DOBROTEȘTI, DRACEA, FÂNTÂNELE, FRUMOASA, FURCULEŞTI, GRATIA, IZVOARELE, MERENI, MOŞTENI, NĂSTURELU, PIATRA, PIETROȘANI, PLOPII-SLĂVITEŞTI, POROSCHIA, PURANI, PUTINEIU, RĂSMIREŞTI, ROŞIORI DE VEDE, SALCIA, SĂCENI, SÂRBENI, SCURTU MARE, SFINȚEȘTI, SLOBOZIA MÂNDRA, SMÂRDIOASA, SUHAIA, TALPA, TĂTĂRĂŞTII DE JOS, TURNU MAGURELE, UDA CLOCOCIOV, VIDELE, VIIȘOARA, VITĂNEŞTI, ZÂMBREASCA și ZIMNICEA.

Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Teleorman în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2021, este de 1063092 lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale  Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Teleorman

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Teleorman trebuie să găsească prestatori până la data de 01.10.2021. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. În prezent, din totalul de 97 UAT-uri din județul Teleorman, au fost cadastrate în proporție de sută la sută 8  comune (Orbeasca, Frăsinet, Mârzănești, Stejaru, Saelele, Traian, Lița, Ciuperceni),  iar în alte 24 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare