8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Dan Popescu, ales membru în conducerea Consiliului de Mediere din România pentru un mandat de patru ani

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, 17.03.2023, au avut loc alegeri pentru Consiliul de Mediere din România. Consiliul de mediere este organism autonom cu personalitate juridică, de interes public, cu atribuţii de reglementare în domeniul medierii, al formării profesionale iniţială şi continuă a mediatorilor, al organizării profesiei de mediator, şi care gestionează Tabloul mediatorilor din România. Astfel, timp de câteva ore, mediatorii cu drept de exercitare a profesiei, înscrişi în “Tabloul mediatorilor”, au avut ocazia să-i aleagă pe cei nouă membri ai conducerii, prin vot electronic, cu ajutorul unui soft profesional, importat din SUA. Din cele 14 candidaturi depuse şi validate, primii 9 au fost aleşi membri în conducerea Consiliului de Mediere, în ordinea voturilor obţinute, pentru un mandat de patru ani. Printre aceştia se numără şi un reprezentant al mediatorilor din judeţul nostru, este vorba despre Popescu Dumitru Dan, preşedintele Corpului Profesional al Mediatorilor din Teleorman, mediator cu o vechime de 11 ani şi cu o bogată experienţă în profesie. Ceilalţi membri aleşi sunt reprezentanţi ai mediatorilor din Bucureşti, Buzău, Cluj, Craiova, Giurgiu, Iaşi şi Târgovişte.
Până în anul 2027, noii membri ai Consiliului de Mediere vor gestiona tot ceea ce ţine de acest domeniu, care, pe nedrept, nu este tratat potrivit importanţei ce o are şi scopului pentru care a fost creat, ca şi metodă alternativă de rezolvare a conflictelor şi degrevare a instanţelor de judecată, conform Legii 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, cu modificarile şi completarile ulterioare. “Numai munca în echipă poate face ca una dintre cele mai vechi probleme ale medierii să fie eliminată. Avem soluţia ca, împreună cu alte autorităţi, să putem promova un amplu proiect de lege prin care să eliminăm confuziile create în jurul mediatorului, vis a vis de alte meserii ce nu au nicio legătură cu profesia noastră”, este mesajul transmis colegilor de către Dan Popescu.
Zilele următoare, noua conducere îşi va prelua mandatul, urmând a-şi alege Preşedintele, Vicepreşedintele şi Delegaţia Permanentă.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare