24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

Cultivatorii de cartofi din judeţul Teleorman, sprijiniţi de deputatul PNL Maria Stoian pentru a intra în posesia ajutorului de minimis

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Reprezentanţii cultivatorilor de cartofi din judeţul Teleorman atrag atenţia ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, că nu au beneficiat anul trecut de prevederile Hotărârii de Guvern nr. 782/16.06.2022 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de cartof de consum, în anul 2022”.

Astfel, cei peste 200 de cultivatori de cartofi comunele Peretu şi Cervenia nu au primit acest ajutor de minimis, deoarece, la data intrării în vigoare a H.G. 782/16.06.2022, producţia de cartofi aferentă anului 2022 era deja comercializată.

Agricultorii teleormăneni, reprezentaţi de Ionel Sandu, cultivator de cartofi din comuna Peretu, mai aduc la cunoştinţa domnului ministru Petre Daea, prin intermediul meu, faptul că „perioada de cultivare a cartofului în judeţul Teleroman este cuprinsă între plantarea din luna martie, până la recoltare, spre sfârşitul lunii mai”.

„Am fi foarte bucuroşi dacă începând cu anul acesta ajutorul de minimis s-ar adresa şi nouă, cultivatorii de cartof, prin emiterea actelor normative în timp util”, mai precizează domnul Ionel Sandu, în demersul său către ministrul Agriculturii.

Îmi exprim încrederea că petiţia prezentată va avea ecoul scontat din partea conducerii MADR, deoarece este important ca toţi agricultorii din judeţul Teleorman să beneficieze de ajutoarele acordate de stat, chiar şi retroactiv, în acest caz, având în vedere că oamenii nu sunt vinovaţi pentru întârzierea emiterii acestui act normativ.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare