11.1 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 11, 2021

Crucea Roşie: Zeci de familii din Teleorman vor primi „Cutia cu Bucurie” cu alimente de bază

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: De astăzi, noi măsuri pentru gestionarea situației generate de infecția cu SARS CoV-2

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria a emis H.C.L.S.U. nr. 16/ 10.05.2021, valabilă începând cu data emiterii acesteia,...

ISU Teleorman: 77 de misiuni, dintre care 61 de cazuri SMURD, 9 incendii şi 3 accidente rutiere

În intervalul 07.05.2021, ora 08.00-10.05.2021, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al...

Şapte localităţi din Teleorman, în scenariul Roşu. În 32 de comune, rata de infectare este zero

Conform ultimelor date publicate astăzi, 10 mai 2021, de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, şapte localităţi din judeţ...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

„Cutia cu Bucurie” porneşte din nou la drum. Aceasta va ajunge în lunile aprilie şi mai în casele a 840 de  familii vulnerabile din judeţele Ilfov, Olt, Teleorman şi Tulcea. Acţiunea umanitară este o campanie iniţiată în anul 2020 de Carrefour România, Crucea Roşie Română şi Green PC Ambalaje, căreia i s-a alăturat anul acesta şi dezvoltatorul de spaţii logistice P3 Logistic Parks (P3).
Cutia cu bucurie conţine alimente de bază greu perisabile şi va ajunge la familii în dificultate, în lunile aprilie şi mai.  În total, aproape 16,000 de produse alimentare vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roşii Române şi voluntarii P3, direct la uşa beneficiarilor.
Fiecare ”Cutie cu Bucurie” conţine alimente ce pot asigura necesarul de hrană de bază pentru o familie formată din trei membri, pentru două săptămâni. Acestea includ: făină, mălai, ulei, bulion, griş, paste făinoase, conserve de carne, supă la plic, lapte UHT, cereale, zahăr.
Sărăcia reprezintă realitatea de zi cu zi în care trăiesc sute de mii de persoane din România, atât în mediul rural cât şi urban, iar pandemia COVID-19 i-a pus şi mai mult în pericol.
„Pandemia COVID-19 nu este doar o criză de sănătate, ci şi o criză socială şi economică. Ea a afectat cel mai tare oamenii săraci, accentuând problemele sociale deja existente în cazul lor. Nimeni nu trebuie lăsat singur în faţa acestei provocări. Asigurarea unui minim necesar de hrană pentru a-i ajuta să supravieţuiască în această perioadă, a devenit o preocupare constantă pentru organizaţia noastră. Suntem recunoscători partenerilor noştri ”de cursă lungă”-Carrefour România pentru iniţiativa de a continua campania iniţiată anul trecut, ”Cutia cu Bucurie” şi aducem mulţumiri P3 Logistic Parks care s-a alătura acestui demers umanitar cu o donaţie generoasă.Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.
“Responsabilitatea a fost întotdeauna una dintre valorile P3, iar din postura de dezvoltator şi manager de spaţii logistice simţim un sentiment de responsabilitate aparte faţă de comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea. Poate că mai pregnant în această perioadă dominată de restricţii sociale şi incertitudini economice. În acest context, ne-am alăturat cu bucurie iniţiativei derulate de partenerul nostru Carrefour şi Crucea Roşie Română şi am convingerea că împreună cu echipele de voluntari P3 vom reuşi să aducem un strop de alinare, în această perioadă dificilă, în casele a peste 800 de familii vulnerabile din zonele vizate.”-Sînziana Pardhan, Managing Director P3 România.
“Rămânem un partener al comunităţilor în care suntem prezenţi şi continuăm să sprijinim sute de familii care, în contextul pandemiei, trec prin situaţii critice. Responsabilitatea stă la baza filosofiei business-ului Carrefour, prin urmare vom continua să contribuim la binele comunităţii şi să fim alături de persoanele care au nevoie de susţinere, atât prin proiectul Cutia cu Bucurie, cât şi prin alte programe pe care le desfăşurăm. Alături de partenerii noştri acţionăm ghidaţi de puterea solidarităţii în faţa greutăţilor şi ne dorim să le oferim acestor oameni hrana necesară şi puterea de care au nevoie pentru a merge mai departe”-Anca Damour, Membru în Comitetul Executiv al Carrefour România.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: De astăzi, noi măsuri pentru gestionarea situației generate de infecția cu SARS CoV-2

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria a emis H.C.L.S.U. nr. 16/ 10.05.2021, valabilă începând cu data emiterii acesteia,...

Articole similare