29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Cristi Duică, fostul primar din Roșiori, trimis în judecată pentru conflict de interese în formă continuată

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DUICĂ CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: Inculpatul DUICĂ CRISTIAN, în calitate de primar  al  Municipiului  Roşiori de Vede,  în perioada iulie 2012 – noiembrie 2013, a încheiat un număr de 8 contracte de prestări servicii, in valoare de 496.760, 72 lei, cu SC  Modul Proiect SA, societate în  cadrul căreia a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie până la data de 26.06.2012, respectiv cu Radio Impact 94,4 FM, în cadrul căreia a deţinut funcţia de administrator, fiind şi asociat pana la data de 26.06.2012, societăţi cu care susnumitul s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani sau din partea cărora a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură.

Urmarea imediată a infracţiunii constă în starea de pericol creată în ceea ce priveşte buna desfăşurare a activităţii de serviciu, activitate ce nu se poate realiza în condiţiile îndeplinirii  unor acte cu încălcarea principiilor imparţialităţii, integrităţii, transparentei decizionale şi supremaţiei interesului public în exercitarea demnităţilor şi funcţiilor publice.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, la Judecătoria Roşiori de Vede.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare