2 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 2, 2022

Creşte numărul cazurilor de pestă porcină, în Teleorman. 25 de noi focare, într-o singură săptămână

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Conform unui comunicat de presă al ANSVSA, la data de 19.08.2021, pe teritoriul României sunt active un număr de 476 de focare pestă porcină africană (PPA), din care 6 focare în exploataţii comerciale şi 6 focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 62.516 porcine.
Din data de 13 august până pe 19 august 2021, s-au înregistrat 98 de focare noi de PPA, cele mai multe în judeţele Ialomiţa (28) şi Teleorman (25). Instituţia mai precizează faptul că, în aceeaşi perioadă, au fost stinse 23 de focare, dintre care nouă în judeţul Sălaj, cinci în judeţul Bihor, câte două în judeţele Hunedoara şi Maramureş, şi câte un focar în judeţele Dâmboviţa, Gorj, Mureş, Satu Mare şi Teleorman.
Potrivit sursei citate, în perioada 2019 şi până în prezent au fost stinse 3.297 de focare de pestă porcină africană.
De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România (31 iulie 2017) şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.838 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În judeţul Teleorman, 492 de mistreţi au fost găsiţi morţi şi 50 de mistreţi vânaţi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Primarul Aurelian Neagoe, de Ziua Națională: “Tătărăștii de Jos este o bucățică din România, dar un simbol puternic, în zona Munteniei”

Într-o atmosferă încărcată de emoție, inerentă unui astfel de eveniment, sute de cetățeni și elevi din localitatea Tătărăști de...

Articole similare