15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Copil din Zimnicea, depistat la testul rapid cu sindromul hemolitic uremic

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Un copil de 2 ani și 6 luni, din Zimnicea, a fost transportat de urgență la Spitalul ”Marie Curie”, cu diagnosticul prezumtiv de sindrom hemolitic uremic. Conform declarației medicilor de la Spitalul de Urgență Alexandria, la testul rapid, efectuat în unitatea spitalicească, rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care s-a hotărât transferul către ”Marie Curie”. Deocamdată, spun cadrele medicale, există suspiciunea de sindrom hemolitic, diagnosticul urmând a fi confirmat sau nu în urma probelor ce vor fi efectuate la București.
Din declarația părinților, copilul ar fi consumat lapte de vacă de la o vecină, carne de iepure din gospodăria proprie și alimente de la două supermarketuri din Zimnicea. În acest moment, Direcția Sanitar Veterinară Teleorman recoltează probe din cele două magazine din Zimnicea.

Un alt caz este al unui bebeluș din Turnu Măgurele, de numai 7 luni. Acesta a fost internat cu diagnosticul de faringită acută dar, ulterior, starea de sănătate s-a înrăutățit, fapt pentru care medicii au hotărât internarea la Spitalul ”Marie Curie”.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare