24.7 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 30, 2023

Colectare separată a deşeurilor biodegradabile, în Liţa, Seaca, Segarcea Vale, Cervenia si Izvoarele

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Selectarea la sursă a deşeurilor municipale, ca mijloc de reducere a cantităţilor de deşeuri care se depozitează şi totodată de reintroducere în circuitul economic a deşeurilor care pot fi reciclate sau transformate în materii prime, se face simţită din ce în ce mai mult în localităţile judeţului Teleorman.
Primarii comunelor Liţa, Seaca, Segarcea Vale, Cervenia si Izvoarele s-au conformat legislaţiei în vigoare, introducând pe lângă cele două fracţii de deşeuri reziduale şi deşeuri reciclabile şi fracţia de deşeuri biodegradabile.
Selectarea la sursă are o influenţă pozitivă asupra mediului înconjurător şi a bugetului unităţilor administrativ teritoriale. Cu sprijinul aparatului tehnic al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Teleorman s-au desfăşurat campanii de conştientizare şi informare a populaţiei, privind selectarea la sursă pe cele trei fracţii: deşeuri reziduale, deşeuri reciclabile şi deşeuri biodegradabile. Cetăţenii au fost instruiţi cu privire la conţinutul fiecărei fracţii de deşeuri colectată în recipiente separate. Totodată au fost înmânate materiale informative şi grafice de colectare pe cele trei fracţii cu precizarea zilelor de colectare a fiecăreia.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare