10 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 1, 2023

CJ Teleorman şi municipiul Alexandria au primit 11,5 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul României a alocat peste 400 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, unităţilor administrativ-teritoriale. Fondurile au fost solicitate de Consiliile Judeţene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor, respectiv de autorităţile locale pentru acoperirea unor datorii legate de serviciile de termoficare şi a unor cheltuieli ale proiectelor comunităţilor locale, anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul a subliniat: fiecare Consiliu Judeţean a primit, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reşedinţă de judeţ se vor aloca 5 milioane de lei. Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 105 UAT-uri primesc, până la sfârşitul anului, 476.500.000 de lei. Fondurile alocate prin Hotărârea Guvernului sunt necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale.Sumele alocate unor unităţi administrativ-teritoriale pentru plata unor cheltuieli curente şi de capital.

Aşa cum prevede actul normativ, Consiliul Judeţean Teleorman va primi 6,5 milioane de lei, iar municipiul Alexandria, 5 milioane de lei.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare