29.2 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

Chinezi vor lucernă din Teleorman!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Pe 29 iunie, a debutat misiunea de audit a unei delegații de experți ai Administrației Generale pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei (AQSIQ) din Republica Populară Chineză în vederea demarării exportului de lucernă din România.

Delegația din republica Populară Chineză a fost primită de domnul Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul dr. Mihai Ponea, vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și doamna Doina Băiculescu, director general al Autorității Naționale Fitosanitare (ANF) alături de experți ai instituțiilor cu atribuții în acest domeniu.

Ministrul Achim Irimescu și-a exprimat convingerea că această întâlnire va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale tradiționale dintre cele două țări și a avansat către partea chineză propunerea de a extinde perioada de un an în care se poate exporta la o perioadă de doi ani și de a accelera formalitățile pentru exportul lucernei.

Vizita experților chinezi este urmarea demersurilor întreprinse de ANSVSA, începând cu luna septembrie 2014, când a fost transmisă solicitarea oficială privind începerea negocierilor pentru exportul de lucernă furajeră.

Pe agenda misiunii oficiale, care se va finaliza pe data de 6 iulie, figurează vizite la Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară și la Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor, din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din județul Brăila. De asemenea, vor fi vizitate și unități de producție lucernă din județele: Brăila, Olt, Teleorman și Călărași, care și-au manifestat interesul și au aplicat pentru exportul de lucernă în Republica Populară Chineză.

Până în prezent România exportă în Republica Populară Chineză carne de porc, material seminal provenit de la bovine și miere.

Menționăm că România a demarat negocieri pentru exportul în Republica Populară Chineză de: produse din carne de porc, carne de oaie și de pasăre, lapte și produse lactate, porumb, venin de viperă.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare