13 C
Judeţul Teleorman
duminică, februarie 25, 2024

CEZ şi Asociaţia Merci Charity oferă servicii gratuite de prevenţie şi tratament stomatologic pentru 100 de copii din Necşeşti

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

CEZ continuă traseul iniţiativelor care aduc soluţii pentru sănătate şi încheie un parteneriat cu Asociaţia Merci Charity pentru a aduce un cabinet stomatologic mobil în comuna Necşeşti, Teleorman. Motivele care ne-au determinat să luăm acţiune împreună cu Asociaţia Merci Charity:

  • În anul 2013, comuna Necşeşti era desemnată cea mai săracă din România de către Ministerul Dezvoltării.
  • Lipsa unui cabinet stomatologic în comună (cel mai apropiat este situat la 20km) împiedică accesul la servicii esenţiale pentru sănătate.

Iniţiativa derulată de Asociaţia Merci Charity reprezintă unul din cele 9 proiecte câştigătoare în cadrul competiţiei „Generatorii de bine”, prin care angajaţii CEZ sunt încurajaţi anual să se implice în comunitatea din care fac parte, să ia atitudine şi să ofere un exemplu pentru o societate mai bună.
Călătoria binelui ajunge, astfel, în luna septembrie, în comunitatea din Necşeşti, Teleorman, cu un cabinet şcolar mobil de prevenţie şi tratament stomatologic. 100 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani vor beneficia de intervenţii stomatologice pentru o dezvoltare sănătoasă: consultaţii, periaj dentar profesional, detartraj, obturaţii, fluorizare sau sigilări dentare.

Calendarul campaniei:

  • 20 septembrie: evaluarea copiilor din comună. Evaluarea se va face la şcoala din satul Gârdeşti, comuna Necşeşti.
  • 27-29 septembrie: deplasarea cabinetului mobil la şcoala din satul Gârdeşti pentru realizarea intervenţiilor stomatologice, în intervalul 10:00-18:00.

Atât evaluarea, cât şi intervenţiile necesare vor fi realizate de o echipă de voluntari din partea Asociatiei Merci Charity, formată din 8 medici şi studenţi la stomatologie.
„Fiecare copil are dreptul la o viaţă sănătoasă, iar prin această iniţiativă ne asigurăm că tinerii din Necşeşti vor primi zâmbetele pe care le merită. Ne bucurăm să le putem oferi îngrijirea stomatologică necesară prin intermediul cabinetului mobil şi vom continua să investim şi în alte soluţii pentru sănătate în mediile vulnerabile.”-Ondrej Safar, Country Manager CEZ România.
 „Este mai uşor să previi decât să tratezi. Cabinetele stomatologice din şcoli au devenit istorie, distanţa mare faţă de oraş face ca părinţii să amâne vizitele la medicul stomatolog pentru copil.”-Gheorghe Mădălina, director al şcolii din satul Gârdeşti, comuna Necşeşti.
Aceasta nu este prima acţiune pe care o derulăm în comunitatea din Necşeşti, Teleorman. În 2021, am oferit şanse egale la educaţie pentru 40 de preşcolari din comună, sub forma  unor #kituridebine cu haine, încălţăminte, rechizite, jocuri, cărţi de activităţi şi de poveşti.
Continuăm să demonstrăm că #energiavinedelaoameni şi rămânem un partener de încredere pentru o dezvoltare sănătoasă a tinerilor din generaţia viitorului.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare