10.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, februarie 24, 2024

Acţiuni preventive ale poliţiştilor teleormăneni la sfârşit de săptămână. 25 de permise de conducere au fost reţinute

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii au desfăşurat mai multe acţiuni tip” BLITZ” pe raza judeţului Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Activităţile au avut ca scop, depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere şi care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive, în vederea diminuării numărului de accidente rutiere. În urma activităţilor preventive desfăşurate, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 196 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 77155 lei, au reţinut 25 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice şi au retras 6 certificate de înmatriculare. În cadrul acţiunilor au fost legitimate 578 persoane, 419 autovehicule controlate şi efectuate 87 testări cu aparatul etilotest.

La acţiune au participat zilnic peste 80 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră. Totodată au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere” şi “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Exemplificăm:

La data de 10 septembrie, a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alexandria au depistat o femeie în vârstă de 35 de ani, din comuna Nanov, judeţul Teleorman în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506, în comuna Măgura, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.

La data de 11 septembrie, a.c., orele 16:16 poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Vităneşti, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.

La data de 11 septembrie a.c., orele 00:52, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Alexandria, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Nanov, judeţul Teleorman, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,90mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.

La data de 11 septembrie a.c., orele 19:40, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Nanov au depistat un bărbat în vârstă de 75 de ani, din municipiul Alexandria, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Nanov, judeţul Teleorman, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.

Pentru deplasarea în condiţii de siguranţă, poliţiştii vă recomandă: – nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive! -adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic! – nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare! -respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule! -folosiţi centura de siguranţă! -respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare