Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Carabet Adrian, candidat PNL pentru primăria Videle: „Recunosc, mi-e atât de drag să facem treabă împreună!” - Informatia de Teleorman
24 C
Judeţul Teleorman
joi, septembrie 28, 2023

Carabet Adrian, candidat PNL pentru primăria Videle: „Recunosc, mi-e atât de drag să facem treabă împreună!”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Logica simplă a lucrurilor spune că îl poţi defini pe un om cu adevărat, cunoscându-i istoria din spatele lui. Ce a demonstrat până la momentul respectiv.
Tânărul inginer Carabet Adrian nu a pierdut niciun moment al vieţii fără să demonstreze. Şi nu a făcut-o să epateze, ci pur şi simplu aşa este construit. Un bărbat cu coloană vertebrală, căruia îi place să se implice, să rezolve, să se bucure de realizările lui. Şi nu singur, ci împreună cu semenii. Nu întâmplător este preşedintele unei asociaţii de binefacere. Nu întâmplător a sărit dintotdeauna în sprijinul celui nevoiaş. Pentru că, aşa cum ne-a declarat în dese rânduri, egoismul îl caracterizează pe omul sterp la suflet iar altruismul te face să te simţi o fiinţă împlinită, mai aproape de Creatorul tău.
Iată şi motivaţia care l-a determinat să candideze la funcţia de primar al oraşului Videle. Din această funcţie, poate interveni direct, poate fi mai aproape de cetăţean, de nevoile lui. Doreşte un oraş modern. Cu un grad de civilizaţie ridicat. Şi, în permanenţă, să iniţieze proiecte pentru crearea de noi şi noi locuri de muncă.
Organizat, pragmatic, creativ şi cu o putere de muncă enormă, candidatul liberal are unul dintre cele mai realiste programe la nivel de ţară. În dialog cu cetăţenii, a depistat toate problemele existente în Videle. Nu numai că le-a depistat, dar a găsit şi soluţia viabilă de rezolvare pentru fiecare problemă în parte. Asta înseamnă să ai viziune şi să doreşti cu adevărat să întreprinzi totul pentru ca lucrurile să se încadreze în normal.
Cu siguranţă, după un mandat sub administrarea lui Carabet Adrian, oraşul va arăta altfel. Videlenii sunt conştienţi de lucrul acesta şi îşi doresc schimbarea. Sunt sătui de conflicte, de comportamente dictatoriale. Vor un primar în care să aibă încredere. Nu să asiste cum îşi pierd locurile de muncă, aşa cum s-a întâmplat la PETROM şi nimeni nu s-a interesat de soarta lor, nu le-a sărit în ajutor. Nu vor să mai citească în presă articole defăimătoare, cu implicarea DNA, despre cel ce le conduce destinele din punct de vedere administartiv. Vor comunicare, respect, linişte şi realizări. S-au săturat de minciună şi de promisiuni neonorate. Vor să pornească la un nou drum cu un om de concepţie nouă, implicat sută la sută şi hotărât să demonstreze.

 OBIECTIVE 2016-2020

 Programul lui Carabet Adrian e o mostră de profesionalism şi de management administrativ. O încântare, la propriu. Nimic superficial. Totul gândit ca la carte. Punct cu punct, viziune, analiză pertinentă, soluţie. Merită din plin felicitări. Mulţi candidaţi ar trebui să-i ia exemplul. Deja fluturaşele şi broşurile cu obiectivele pentru 2016-2020 au ajuns în mâinile cetăţenilor. După ce le-au analizat, din sursele noastre, mulţi dintre ei şi-au schimbat opţiunea şi votează Carabet – primar, şi echipa lui de consilieri. O alegere obiectivă şi, automat, înţeleaptă.
Un program structurat pe domenii de activitate, riguros întocmit.

I – ECONOMIC

Pe lângă finalizarea investiţiei de apă şi canal, reorganizarea condominiului Videle şi a asociaţiei crescătorilor de animale, renegocierea contractului de gunoi cu Polaris, scăderea taxei pe metru pătrat în piaţa 1 şi 2, trasarea şi modernizarea drumurilor din cartierul „Sere” şi aducerea utilităţilor, asfaltarea şi modernizarea unui număr important de străzi şi parcări etc., Carabet insistă pe cel mai important lucru: crearea locurilor de muncă. Ideea domniei sale are şanse de sută la sută de a fi pusă de urgenţă în practică:  înfiinţarea unei societăţi comerciale cu acţionariat 100% consiliul local pentru construirea unui depozit de colectare, prelucrare a legumelor şi fructelor, unde vor lucra aproximativ 300 de oameni şi construirea a 20ha de sere pentru legume, unde vor lucra peste 150 de oameni. Aceste lucruri vor constitui elementele de bază pentru un proiect European, unde cota de participare a U.E. va fi de 90% şi a primariei -de 10% din totalul valorii proiectului.
Dezvoltarea activităţii Publiserv în domeniile: construcţii, spaţii verzi şi întreţinerea curăţeniei, din care va rezulta angajarea în plus faţă de cei existenţi a 60 de persoane. Iată cum, dacă ţii cu adevărat la oameni, poţi crea 510 locuri de muncă.
Dezvoltarea departamentului “Fonduri Europene” din Primărie, prin crearea şi prezentarea de oportunităţi pentru agenţii economici şi persoanele fizice interesate, din oraşul Videle.

II – SĂNĂTATE

Spitalul orăşenesc:

Aducerea de bani suplimentari în bugetul spitalului prin orientarea cotei de 2% din impozitul pe venit a salariaţilor din oraş, precum şi din zona care este deservită de Spitalul Videle.
Atragerea de medici pentru specialităţile neocupate în acest moment şi remunerarea întregului personal din spital la un nivel atractiv, măsură prin care şi stabilizăm cadrele medicale în spital.
Acordarea tuturor drepturilor Centrului de Primiri Urgenţe care constau în decontarea în întregime a cheltuielilor efectuate şi nu cum se procedeaza în momentul de faţă cu decontare parţială.

III – ÎNVĂŢĂMÂNT

Extinderea spaţiului de învăţământ la Şcoala generală nr. 2 prin construirea unui corp de cladire suplimentar care să conţină 4 sali de clasă şi o sală de festivităţi.
Transformarea Liceului Teoretic în Grup Şcolar Tehnologic şi, pe langă clasele de liceu existente, crearea de clase de arte şi meserii, precum şi organizarea de grupe pentru recalificarea persoanelor din oraş şi cursuri de scurtă durată.
Înfiinţarea unui Afterschool pentru copiii din oraş, în căminul de la liceu.
Asigurarea protecţiei elevilor în toate şcolile şi în liceu cu implicarea jandarmeriei.
Modernizarea şi dotarea tuturor grădiniţelor din oraş cu material didactic specific.

lV – SOCIAL

Construirea unei parcări în zona gării pentru cei care fac naveta de la Videle la Bucureşti.
Înfiinţarea de curse speciale, feroviare sau auto, Videle – Bucureşti, pentru cei care fac naveta, la ore stabilite cu cei în cauză. Acest lucruva duce la reducerea timpului de deplasare a celor care fac naveta cuaproximativ 2 ore şi jumătate pe zi.
Asigurarea unor servicii elementare pentru persoanele defavorizate prin grupul de asistente sociale şcolarizate în acest sens, încă din anul 2010.
Punerea în funcţiune a căminului pentru persoane vârstnice şi aflate în dificultate de la Tămăşeşti şi extinderea lui în spaţii ale Consiliului Local din Spital.
Organizarea unui bâlci anual cu ocazia zilei de „Sfântul Dumitru”.
Crearea şi modernizarea, acolo unde există, a locurilor de joacă pentru copii şi a terenurilor sportive.
Înfiinţarea unui club al pensionarilor, dotat cu toate materialele necesare specifice.
Construirea unui bloc de locuinţe pentru tineri prin dezafectarea construcţiei blocului din centrul oraşului.

V – CULTURĂ, RELIGIE şi SPORT

Organizarea în Casa de Cultură de cercuri culturale pentru copii pe diferite specialităţi: intrumente muzicale, teatru, dans modern etc., prin cooptarea de profesionişti în domeniu.
Continuarea şi dezvoltarea activităţii Ansamblului Vlăsceanca.
Reluarea bilunară a spectacolelor de teatru pentru copii şi periodic a spectacolelor artistice şi muzicale în Casa de Cultură.
Susţinerea activităţilor desfăşurate de toate parohiile din oraş.
Reabilitarea şi conectarea la utilităţi a sălii de sport polivalentă şi tragerea la răspundere a celor responsabili de starea de degradare actuală.
Reorganizarea clubului Orăşenesc Sportiv cu activităţi multidisciplinare ca fotbal, box, volei, handbal, tenis de masă etc., susţinerea fiecărui domeniu în mod echitabil, reabilitarea Stadionului Orăşenesc şi a terenului sintetic.

Vl – MEDIU

Regularizarea, decolmatarea şi curăţarea pârâurilor Seric şi Glavacioc – până la ieşirea din cartierul Stănceasca, precum şi reabilitarea heleşteului Furculeşti, popularea cu peşte pentru pescuit sportiv, precum şi consolidarea podului existent.
Gestionarea mai bună a câinilor fără stăpân prin repunerea în funcţiune şi reamenajarea centrului de primire câini din zona “seismic”.
Dezinsecţia şi deratizarea permanentă a oraşului, inclusiv a tuturor subsolurilor blocurilor.
Continuare împăduriri cu puieţi de salcâm a zonelor pretabile, aşa cum se vede acum zona de lângă podul C.F.R.
Redarea terenurilor din islaz doar cetăţenilor oraşului şi în mod echitabil.
Reabilitarea termică a tuturor blocurilor din oraş prin accesarea de fonduri europene.
Modernizarea Parcului Orăşenesc prin finalizarea gardului împrejmuitor, iluminarea tuturor aleilor, montarea de bănci noi, montarea de coşuri de gunoi şi punerea în funcţiune a 3 cişmele cu apă potabilă.

ŞI CARTIERELE ÎNSEAMNĂ ORAŞ!

Fiecare cartier (Furculeşti, Fotăcheşti, Cartojanca-Stănceasca, Tămăşeşti, Pariseşti, Coşoaia) are un program propriu, cu obiective bine stabilite şi punctate. Mulţi dintre locuitorii de aici au fost vitregiţi de-a lungul vremii. Carabet nu numai că îşi doreşte, dar va trasforma în concret orice promisiune făcută. Pentru că toate proiectele au o bază solidă, calculele pentru finanţare fiind efectuate.

„Vedeţi că m-am ţinut de cuvânt?”

„Împreună cu echipa, apelând la specialişti în domeniu, am redactat un program amplu, ţinând cont de echilibrul bugetar. Nu poţi aşterne pe hârtie o pomisiune, omul se încântă, are încredere în tine iar după patru ani să-ţi bată obrazul. Nu e felul meu. Îmi place ca atunci când scot o vorbă pe gură, să rămână lege. Am declarat că salariul de primar îl voi dona, lună de lună, nevoiaşilor, spitalului sau celor care întreprind un act cultural. Da, pentru că scopul meu nu este să câştig o poziţie socială ca să-mi extind aria de relaţii pentru a profita de eventualele afaceri cu banul public. NU! Asta au făcut alţii, spre ruşinea lor.(Acum trag de dosare penale).
Doresc să-i conving pe videleni că, dacă ai voinţă, pricepere şi teamă de Dumnezeu, e posibil TOTUL! Bineînţeles, repet, numai dacă ai conştiinţa curată şi-ţi iubeşti cu adevărat semenul.
În dicuţiile cu oamenii, am luat în calcul orice problemă cu care se confuntă, orice sugestie sau sfat.Am cântărit bine orice lucruşor. Deja am imaginea cum va arăta Videle peste patru ani. Dacă ne dă Dumnezeu sănătate, mă voi întâlni cu alegătorii, îi voi privi în ochi şi le voi zice cu bucurie: „Vedeţi că m-am ţinut de cuvânt?” La rândul lor, sigur îmi vor stânge şi ei mâna. Vreau să fim o familie!
Într-adevăr, am dat aceeaşi importanţă şi cartierelor. Vreau ca viaţa locuitorilor de acolo să fie la aceleaşi standarde cu cea din oraşul propriu-zis. De aceea am luat-o pas cu pas pe fiecare stradă, să-i ascult şi să notez tot ce îmi spun. Recunosc, mi-e atât de drag să facem treabă împreună!” ne-a declarat Carabet Adrian, entuziasmat de viitorul oraşului în care locuieşte.

În contradicţie cu trecutul…

Actuala conducere a dus oraşul într-o prăpastie, din care cu greu se mai poate ieşi. În urmă cu ceva vreme, OMV Petrom era ”floarea” urbei. Sute de cetăţeni aveau o viaţă decentă datorită societăţii respective, iar despre grija zilei de mâine nici nu putea fi vorba. Nici cel mai pesimist videlean nu ar fi crezut că după o jumătate de secol de activitate, Petrom va pleca cât ai bate din palme. Pentru mulţi localnici, dispariţia unei surse de venit certă a semănăt cu mortea cuiva drag.Într-o clipă salariaţii şi-au văzut viitorul ruinat.Al lor şi al copiilor lor.Au fost suficienţi patru ani de conducere PSD pentru a şterge de pe faţa zonei o adevărată industrie.
Un adevărat conducător s-ar fi implicat total, prin toate mijloacele legale şi posibile, ca Petromul să rămână în oraşul Videle. Le-ar fi oferit facilităţi fiscale, reduceri de taxe, investiţii în infrastructură şi multe, foarte multe avantaje. Însă, primarul penal şi-a urmărit propriul interes. Acela de a fi bine pentru el şi şlehta lui.
Cum este posibil ca zeci de utilaje de mare tonaj aparţinând Petrom Service, pe care le-a cumpărat pe mai nimic, dar de pe urma cărora câştigă saci de bani, să treacă în proprietatea unui apropiat al primarului? Apropiat care, aşa cum declară oamenii, se află pe lista de consilieri judeţeni ai PSD şi pentru care primarul garantează că este un om corect. La fel ca el… un penal cercetat pentru complicitate la luare de mită!

carabet

carabet 4

carabet 3

carabet 4

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deputat Maria Stoian: Solicit ministrului Transporturilor și Infrastructurii rezolvarea situației catastrofale a circulației rutiere pe DN 52 Alexandria – Turnu Măgurele

Circulația pe Drumul Național 52 Alexandria – Turnu Măgurele, care leagă reședința județului Teleorman de unul dintre cele mai...

Articole similare