35.8 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iulie 13, 2024

Bilanț tragic, pe șoselele din Teleorman: O persoană și-a pierdut viața, iar alte șapte persoane au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 14 – 16 iunie a.c., polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, polițiștii au intervenit la peste 360 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 347 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică. În perioada de referință, la nivelul județului au fost înregistrate 6 accidente rutiere, în care o persoană și-a pierdut viața, iar alte șapte persoane au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale. În cauze au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele rutiere.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii. De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat patru infracțiuni, dintre care evidențiem: conducere sub influența alcoolului, la Turnu Măgurele, și conducere auto neînmatriculat și conducere fără permis, la Videle. Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii. Pentru că prezentau un pericol pentru ceilalți participanți, au fost scoși din trafic 43 de  conducători auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, conform legii. De asemenea, au fost oprite din a mai circula pe drumurile publice 6 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic, fiind retrase certificatele de înmatriculare, până la remedierea problemelor constatate. Polițiștii au aplicat nu mai puțin de 296 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește 190.000 de lei. În ceea ce privește violența în familie, polițiștii au intervenit la șase astfel de solicitări, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare