-0.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, ianuarie 16, 2021

Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman-colaborare la nivel naţional

Articole noi

De azi, începe a doua etapă de vaccinare. Beneficiari sunt persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii din domenii esențiale

Instituția Prefectului - Județul Teleorman informează că, începând de astăzi, 15 ianuarie, va demara activitatea de vaccinare pentru categoriile...

Senator Eugen Pîrvulescu: „10 milioane de euro ajung în Teleorman pentru dotarea completă a Spitalului “Caritas” din Roșiorii de Vede”

În campania electorală am promis teleormănenilor investiții mari în județ, în toate domeniile, întrucât Partidul Național Liberal susține atragerea...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman desfăşoară, pe lângă activitatea curentă de informare, documentare, lectură sau programe culturale pentru comunitatea judeţeană pe care o deserveşte, şi activităţi care au ca scop întărirea rolului de parte integrantă a sistemului naţional de biblioteci.
În luna octombrie au avut loc întâlniri ale bibliotecarilor din biblioteca judeţeană teleormăneană cu colegii din judeţele Vâlcea, Ialomiţa şi Argeş, concretizate sub diferite forme şi, bineîneţeles, în locaţii diferite.

Astfel, în data de 16 octombrie a.c. a fost organizată o campanie de informare despre rolul anului 2019 la nivel European ca urmare a parteneriatului încheiat, în iunie 2017, cu Centrul EUROPE DIRECT din cadrul Bibliotecii Judeţene “Antim Ivireanul” Vâlcea. Dana Rădulescu şi Ioana Mazilu, consilieri de comunicare ai centrului EUROPE DIRECT Vâlcea le-au vorbit celor prezenţi despre Uniunea Europeană, despre Parlamentul European şi componenţa acestuia, despre alegerile parlamentare de anul viitor şi cât de important este să fie corect informaţi asupra întregului proces. Totodată, le-au fost prezentate sursele externe la care pot apela pentru a afla cele mai pertinente informaţii asupra domeniilor în care Uniunea Europeană îşi desfăoară activităţile, dar şi sursele interne, respectiv site-urile sau chiar paginile de facebook ale centrelor EUROPE DIRECT din România. Participanţi la evenimentul desfăşurat în Centrul de Formare al bibliotecii teleormănene au fost elevii clasei a XII-a C, coordonaţi de doamnele profesoare Monica Bria şi Mariana Pavel, de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” Alexandria.

Miercuri, 17 octombrie a.c., Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman a răspuns invitaţiei colegilor de la Biblioteca Judeţeană “Ştefan Bănulescu” Ialomiţa de a le fi alături la manifestările derulate în cadrul “Salonului anual de carte”, ediţia XXVII.

Activităţile ce s-au desfăşurat la Centrul cultural UNESCO “Ionel Perlea” din Slobozia au cuprins lansările volumelor: Politica externă a României, autor Nicolae Titulescu, editată de Fundaţia Europeană Titulescu, Basarabia noastră, autor Nicolae Iorga şi Topografia Ţării Româneşti, autor Constantinache Caracaş.

Cuvântul de salut a fost rostit de Victor Moraru-preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, invitaţi speciali la aceste manifestări fiind doamna Georgeta Filitti-istoric şi domnul Adrian Năstase-profesor de drept, politician. Au fost prezenţi şi au susţinut alocuţiuni printre alţii: Constantin Stere-director Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova, Elena Păcală-director Direcţia Judeţeană pentru Cultură Ialomiţa, Elena Lazăr-editor, Ilie Comăniţa-scriitor ialomiţean.

Din partea Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” Teleorman a participat o delegaţie compusă din managerul instituţiei Viorel Fota şi bibliotecarele Elena Iconaru, Livia Badea şi Dana Onel.

Joi, 18 octombrie a.c.., a avut loc, la Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” Argeş,  un schimb de experienţă profesională privind folosirea modulului CIRCULAŢIE din cadrul sistemului integrat de bibliotecă Tin READ. Ceea ce a generat această întâlnire a fost faptul că, începând cu 1 ianuarie a.c., la secţia Împrumut documente pentru adulţi din cadrul Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” Teleorman s-a trecut la folosirea acestui modul ce se doreşte a fi un nou pas spre modernizarea şi eficientizarea serviciilor pe care instituţia le oferă utilizatorilor săi. Astfel, cu ajutorul acestuia se realizează înregistrarea şi evidenţa utilizatorilor, efectuarea operaţiunilor de împrumut, descărcări (restituiri), prelungiri sau rezervări de documente în sistem informatizat. Gazda întâlnirii, doamna Mihaela Voinicu, director adjunct al Bibliotecii Judeţene Argeş, a făcut o prezentare a etapelor prin care au trecut în utilizarea acestui modul, a problemelor cu care s-au confruntat şi, bineînţeles, a soluţiilor pe care le-au găsit în timp.

Au fost vizitate secţiile de Împrumut la domiciliu pentru adulţi-Beletristică, Împrumut la domiciliu pentru adulţi-Ştiinţă şi tehnică şi Împrumut la domiciliu pentru Copii şi Tineri, în care bibliotecarele gazdă au arătat practic cum folosesc modulul Circulaţie şi au povestit despre avantajele utilizării acestuia.

Concluzia la care s-a ajuns în urma acestui schimb de experienţă profesională este că e nevoie, în continuare, de investiţii în achiziţia de licenţe pentru utilizatori, în emiterea de permise barcodate pentru aceştia, barcodarea documentelor destinate împrumutului, achiziţia tehnicii care să permită aceste operaţiuni şi, mai ales, resurse umane şi de timp suficiente, concentrate strict pe utilizarea la parametrii optimi nu doar a modulului CIRCULAŢIE, ci a întregului sistem integrat de bibliotecă TinREAD.

Toate aceste întâlniri au avut rolul de a consolida legăturile existente între Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman şi cele din judeţele Vâlcea, Argeş şi Ialomiţa, de a împărtăşi din experienţa profesională, dar şi de a stabili relaţii cu noi parteneri.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

De azi, începe a doua etapă de vaccinare. Beneficiari sunt persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii din domenii esențiale

Instituția Prefectului - Județul Teleorman informează că, începând de astăzi, 15 ianuarie, va demara activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a...

Senator Eugen Pîrvulescu: „10 milioane de euro ajung în Teleorman pentru dotarea completă a Spitalului “Caritas” din Roșiorii de Vede”

În campania electorală am promis teleormănenilor investiții mari în județ, în toate domeniile, întrucât Partidul Național Liberal susține atragerea investițiilor finanțate prin proiecte europene....

18 teleormăneni, reconfirmați pozitiv. Alte 52 de persoane, infectate cu Coronavirus

Până astăzi, 14 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 684.917 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 614.545 de pacienți au fost...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman la data de 13.01.2021

Articole similare