6.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman-colaborare la nivel naţional

Articole noi

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman desfăşoară, pe lângă activitatea curentă de informare, documentare, lectură sau programe culturale pentru comunitatea judeţeană pe care o deserveşte, şi activităţi care au ca scop întărirea rolului de parte integrantă a sistemului naţional de biblioteci.
În luna octombrie au avut loc întâlniri ale bibliotecarilor din biblioteca judeţeană teleormăneană cu colegii din judeţele Vâlcea, Ialomiţa şi Argeş, concretizate sub diferite forme şi, bineîneţeles, în locaţii diferite.

Astfel, în data de 16 octombrie a.c. a fost organizată o campanie de informare despre rolul anului 2019 la nivel European ca urmare a parteneriatului încheiat, în iunie 2017, cu Centrul EUROPE DIRECT din cadrul Bibliotecii Judeţene “Antim Ivireanul” Vâlcea. Dana Rădulescu şi Ioana Mazilu, consilieri de comunicare ai centrului EUROPE DIRECT Vâlcea le-au vorbit celor prezenţi despre Uniunea Europeană, despre Parlamentul European şi componenţa acestuia, despre alegerile parlamentare de anul viitor şi cât de important este să fie corect informaţi asupra întregului proces. Totodată, le-au fost prezentate sursele externe la care pot apela pentru a afla cele mai pertinente informaţii asupra domeniilor în care Uniunea Europeană îşi desfăoară activităţile, dar şi sursele interne, respectiv site-urile sau chiar paginile de facebook ale centrelor EUROPE DIRECT din România. Participanţi la evenimentul desfăşurat în Centrul de Formare al bibliotecii teleormănene au fost elevii clasei a XII-a C, coordonaţi de doamnele profesoare Monica Bria şi Mariana Pavel, de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” Alexandria.

Miercuri, 17 octombrie a.c., Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman a răspuns invitaţiei colegilor de la Biblioteca Judeţeană “Ştefan Bănulescu” Ialomiţa de a le fi alături la manifestările derulate în cadrul “Salonului anual de carte”, ediţia XXVII.

Activităţile ce s-au desfăşurat la Centrul cultural UNESCO “Ionel Perlea” din Slobozia au cuprins lansările volumelor: Politica externă a României, autor Nicolae Titulescu, editată de Fundaţia Europeană Titulescu, Basarabia noastră, autor Nicolae Iorga şi Topografia Ţării Româneşti, autor Constantinache Caracaş.

Cuvântul de salut a fost rostit de Victor Moraru-preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, invitaţi speciali la aceste manifestări fiind doamna Georgeta Filitti-istoric şi domnul Adrian Năstase-profesor de drept, politician. Au fost prezenţi şi au susţinut alocuţiuni printre alţii: Constantin Stere-director Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova, Elena Păcală-director Direcţia Judeţeană pentru Cultură Ialomiţa, Elena Lazăr-editor, Ilie Comăniţa-scriitor ialomiţean.

Din partea Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” Teleorman a participat o delegaţie compusă din managerul instituţiei Viorel Fota şi bibliotecarele Elena Iconaru, Livia Badea şi Dana Onel.

Joi, 18 octombrie a.c.., a avut loc, la Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” Argeş,  un schimb de experienţă profesională privind folosirea modulului CIRCULAŢIE din cadrul sistemului integrat de bibliotecă Tin READ. Ceea ce a generat această întâlnire a fost faptul că, începând cu 1 ianuarie a.c., la secţia Împrumut documente pentru adulţi din cadrul Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” Teleorman s-a trecut la folosirea acestui modul ce se doreşte a fi un nou pas spre modernizarea şi eficientizarea serviciilor pe care instituţia le oferă utilizatorilor săi. Astfel, cu ajutorul acestuia se realizează înregistrarea şi evidenţa utilizatorilor, efectuarea operaţiunilor de împrumut, descărcări (restituiri), prelungiri sau rezervări de documente în sistem informatizat. Gazda întâlnirii, doamna Mihaela Voinicu, director adjunct al Bibliotecii Judeţene Argeş, a făcut o prezentare a etapelor prin care au trecut în utilizarea acestui modul, a problemelor cu care s-au confruntat şi, bineînţeles, a soluţiilor pe care le-au găsit în timp.

Au fost vizitate secţiile de Împrumut la domiciliu pentru adulţi-Beletristică, Împrumut la domiciliu pentru adulţi-Ştiinţă şi tehnică şi Împrumut la domiciliu pentru Copii şi Tineri, în care bibliotecarele gazdă au arătat practic cum folosesc modulul Circulaţie şi au povestit despre avantajele utilizării acestuia.

Concluzia la care s-a ajuns în urma acestui schimb de experienţă profesională este că e nevoie, în continuare, de investiţii în achiziţia de licenţe pentru utilizatori, în emiterea de permise barcodate pentru aceştia, barcodarea documentelor destinate împrumutului, achiziţia tehnicii care să permită aceste operaţiuni şi, mai ales, resurse umane şi de timp suficiente, concentrate strict pe utilizarea la parametrii optimi nu doar a modulului CIRCULAŢIE, ci a întregului sistem integrat de bibliotecă TinREAD.

Toate aceste întâlniri au avut rolul de a consolida legăturile existente între Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman şi cele din judeţele Vâlcea, Argeş şi Ialomiţa, de a împărtăşi din experienţa profesională, dar şi de a stabili relaţii cu noi parteneri.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...

Articole similare