5.3 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Biblioteca Altfel

Articole noi

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...

Informare METEO. Precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, până vineri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În săptămâna 23-27 aprilie 2018 bibliotecarii de la Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman au fost provocați să fie tot  mai buni de elevi din mai multe unități de învățământ din județ aflați în căutarea  unor activități specifice programului Școala Altfel.

Biblioteca în aer liber, noul serviciu public inaugurat chiar în prima zi a săptămânii cu ocazia Zilei bibliotecarului din România, a pus la dispoziția vizitatorilor următoarea ofertă: jocuri de șah, table, rummy și tenis de masă, precum și invitația de a participa la manifestările culturale ce vor fi organizate în acest spațiu: seri culturale, proiecții de film, momente artistice, lansări de carte, expoziții, etc.

Elevii grupei pregătitoare D de la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” din Alexandria, însoțiți de doamna Florentina Veneticu, aflați în vizită la bibliotecă în data de 24 aprilie 2018, după ce au fost conduși în secțiile bibliotecii au fost antrenați în Proiectul Educațional Național ,,Prietenie…pe o…sfoară inițiat de Secția de împrumut pentru copii. Participarea a constat în realizarea de desene după instrucțiunile proiectului și intrarea acestora în concursul național.

Biblioteca a fost vizitată și de elevii Școlii Gimnaziale din Frăsinet împreună cu doamna profesor Cîrnu Adriana, cărora li s-au prezentat secțiile, fondul de carte și activitățile culturale la care pot participa în cadrul bibliotecii.

Printre vizitatori, s-au numărat și elevi care s-au înscris în concursul național Bătălia cărților”, aflat în desfășurare atât  în cadrul Secției de împrumut pentru copii cât și în cadrul Secției de împrumut pentru adulți.

Miercuri, 25 aprilie, elevii Școlii Gimnaziale “Ștefan cel Mare”, îndrumați de doamnele învățătoare Marina Burtan și Natalia Dan, aflați în vizită la bibliotecă, au avut surpriza de intra într-o competiție, respectiv concursul Fii mai bun! propus de Secția de împrumut pentru copii. Aceștia au participat la jocuri de mișcare  pentru a se relaxa după probe ce au valorificat cunoștințele la materii precum  matematică și limba și literatura română sau cunoștințe ce au vizat  cultura generală. Nu fără importanță pentru juriu a fost  comunicarea verbală și nonverbală precum și spiritul de competiție. Cum nu putea fi decât un singur Premiu I, aspirat de toți participanții, bibliotecarii au promis perdanților, cu condiția unor rezultate bune la școală, noi jocuri educative și ateliere de dezvoltare personală.

Joi, 26 aprilie, au vizitat biblioteca elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială Salcia, împreună cu doamna profesor de limba română Urse Adina.

Vineri, 27 aprilie am fost vizitați  de elevii Școlii Gimnaziale Tătărăștii de Jos, beneficiari ai programelor culturale pregătite de bibliotecari pentru această săptămână.

Pentru unii elevi Școala altfel s-a terminat, pentru alții de abia începe, dar Biblioteca Altfel îi așteaptă pe toți să vină și să revină, oferta educațională  fiind supusă permanent adaptării și noutății.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Articole similare