25.2 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

BCT-CST Alexandria a pierdut greu, după prelungiri, jocul doi cu Phoenix Galaţi din LNBF

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Aşa cum am sperat, echipa de baschet feminin BCT-CST Alexandria a părăsit cu “fruntea sus” ediţia 2015-2016 a Ligii Naţionale. Vineri, la Arena de Baschet din Bucureşti, în cadrul jocului doi pentru locurile 5-6 din faza play-off a campionatului, elevele antrenorului Mădălin Piperea au fost foarte aproape de ovictorie în faţa unui adversar mai puternic, favorit totuşi. Mai ales după succesul categoric al gălăţencelor în prima partidă (96-66). De data  aceasta, scorul final, 84-88 (18-28, 28-16, 17-12, 14-21, 7-11), reflectă echilibrul din teren, pentru stabilirea învingătorului fiind nevoie, conform regulamentului, de o rundă de prelungiri.

Potrivit transmisiei live de pe site-ul Federaţiei Române de Baschet, cele două echipe, care se cunosc destul de bine, s-au menţinut aproape pe tabela de marcaj în prima jumătate a sfertului întâi. Apoi, pe fondul ratărilor repetate ale alexăndrencelor, jucătoarele pregătite de Eugenio Rodrigues s-au desprins la o distanţă de zece puncte. Tot ele  au condus, chiar şi cu 12 puncte, pentru ca în ultimele patru minute alexăndrencele să aibă o revenire spectaculoasă. Şi. astfel, la pauza mare BCT-CST are un avantaj minim (46-44). Teleormănencele încep foarte bine şi sfertul trei, distanţându-se la şapte puncte (63-56)! După ce măresc avantajul din startul sfertului patru – nouă puncte – rămân la conducere, însă gălăţencele se apropie pe tabelă. Egalarea (73-73) survine în minutul 37. Când mai sunt 52 de secunde BCT-CST are un avantaj minim, pe care nu-l poate gestiona. Se încheie cele patru sferturi cu 77-77. În prelungirile de cinci minute echipele alternează la conducere, finalul fiind imprevizibil. Galaţi are şapte puncte în plus în minutul 43 (84-77), dar alexăndrencele, cu o bancă de rezerve mai scurtă, au forţa să revină şi să egaleze (84-84). De aici, Phoenix a reuşit 4 puncte prin C.Walter, iar BCT-CST nu obţine nimic din trei aruncări din afara semicercului. Rezultatul final, 84-88, face inutilă a treia confruntare, la Sala Sporturilor din Galaţi.

De remarcat că cea mai bună marcatoare a acestui meci este din tabăra alexăndreană, americanca Shanita Arnold înscriind 35 de puncte. De asemenea, Elan Brown a terminat din nou cu double-double, căpitanul Viorela Voicu fiind şi ea între marcatoarele importante. De partea cealaltă, Phoenix are trei jucătoare cu double-double, C.Walter, M.Mc.Kenzie şi C.Rochel.

Pentru BCT-CST au evoluat Shanita Arnold – 35 (5×3) puncte, Elan Brown – 21 p (+ 10 recuperări), Viorela Voicu – 12 p, Alina Chivu – 8 (2×3) p, Alina Podar – 6 (1×3) p, Mihaela Mihai – 2 p, Beatrice Alaiba şi Tania Agache. La Phoenix au jucat C.Walter – 25 (2×3) puncte, plus 14 recuperări, M.Mc.Kenzie – 17 p (+21 recuperări), C.Rochel – 14 p (+ 12 recuperări), A.Frost – 14 (2×3) p, R.Filip – 7 (1×3) p, H.Demeter – 6 (1×3) p, B.Fota – 3 (1×3) p şi A.Creţu – 2 p.

În acest mod se încheie aventura echipei din Teleorman în ediţia 2015-2016 a Ligii Naţionale. Un loc şase în clasament, după ce la sfârşitul sezonului regulat s-a aflat pe poziţia a opta. E mult, e puţin? Eu cred că un asemenea bilanţ poate fi apreciat ca o performanţă pentru baschetul alexăndrean şi, în general, pentru sportul teleormănean. În condiţiile în care Sala Sporturilor din Alexandria este într-un proces de modernizare, fetele de la BCT-CST au fost nevoite să se antreneze în spaţii improprii, iar jocurile de acasă le-au susţinut în… deplasare, la Craiova sau Bucureşti. Apoi, jumătate din lotul echipei este alcătuit din junioarele talentate de la CSS Alexandria. Dar, despre comportarea de ansamblu din această ediţie de Ligă Naţională vom reveni.

Deocamdată, de la locul trei în jos se cunosc ocupantele ierarhiei rezultate în urma disputelor din play-off. Medaliile de bronz au revenit grupării din Târgovişte, CS Municipal, care a trecut de Olimpia CSU Braşov. Phoenix Galaţi este pe locul cinci, BCT-CST Alexandria pe şase, apoi Universitatea Cluj-Napoca pe şapte, după cele două victorii consecutive cu Universitatea Goldiş ICIM Arad, clasată pe opt. Nu se ştie noua campioană a României. În primele două partide, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a depăşit pe CS Universitatea Alba Iulia, 82-57 şi, respectiv, 64-50. Următoarele două confruntări sunt programate la Alba Iulia, marţi şi, eventual, miercuri. Trofeul revine grupării cu cele mai multe victorii din cinci meciuri.

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare