31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

BASCHET JUVENIL / CSS ALEXANDRIA A OBŢINUT A TREIA VICTORIE LA TURNEUL FINAL AL CAMPIONATULUI NAŢIONAL UNDER 18

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Derby-ul zilei a treia a turneului final al campionatului naţional de baschet feminin pentru categoria de vârstă Under 18, dintre CSS Alexandria şi KSE CSS Gheorgheni, s-a încheiat cu o nouă victorie a echipei din reşedinţa judeţului Teleorman. Scorul de 63-42 (20-10, 18-12, 15-9, 10-11) consfinţeşte un succes clar într-o partidă ce se anunţa echilibrată, cele două formaţii fiind neînvinse după primele zile ale turneului găzduit de municipiul Alba Iulia.

De altfel – conform transmisiei live de pe site-ul Federaţiei Române de Baschet – startul meciului a confirmat un echilibru, materializat printr-un 6-6 în minutul patru. De aici, CSS, care a început în formula de bază Podar, Ispas, Manea, Agache şi Enache, a preluat conducerea, avantajul crescând până la zece puncte. La jumătatea sfertului doi echipa din Gheorgheni a dat impresia că poate reveni, micşorând diferenţa de la 12 puncte la şase. Dar, de aici lucrurile reintră în normal, adică tot CSS domină, scorul de 38-22 la pauza mare anticipând un nou succes pe drumul spre podium. Ca şi în precedentele două partide Alina Podar este lider incontestabil al eficacităţii, cu 24 de puncte în 20 de minute jucate! Poate singura  surpriză a primei reprize ar fi faptul că  nu s-a înscris şi din afara semicercului. La reluare, în sfertul trei, teleormănencele gestionează avantajul obţinut, pentru a-şi permite o anumită relaxare în partea de final. În această partidă, poate cea mai grea până acum de la turneul final, Teodora Manea a fost singura baschetbalistă care a stat în teren 40 de minute. Remarcabile sunt realizările Alinei Podar la acest turneu: 104 puncte înscrise în trei meciuri, cu o medie de circa 34,6!

La CSS Alexandria au evoluat: Alina Podar – 35 (1×3) puncte, Eliza Ispas – 14 p, Teodora Manea – 7 p (plus 13 recuperări), Irina Enache – 4 (1×3) p, Tania Agache – 3 p, Lorena Ţone, Ana Lăcău şi Ştefania Candoi. Pentru KSE CSS au jucat R.Kovacs – 11 puncte, H.Csurulya 9 p, R.Bartok – 8 p, B.Biszak – 8 p, E.Bimbo – 3 p, H.Incze – 3 p, O.Voloncs şi A.Istok.

Aşadar, după trei meciuri, CSS a acumulat maximum de puncte, şase, la fel ca formaţia din Cluj Napoca, pe care o va întâlni duminică în, probabil, finala campionatului naţional. Sâmbătă alexăndrencele au ca adversar pe CSS CSM Târgovişte, formaţie pe care au învins-o de mai multe ori în faze anterioare ale campionatului. Însă, la un astfel de turneu cu grupări de valori apropiate, niciun meci nu poate avea un favorit cert. Vineri, de asemenea, echipa din Dâmboviţa a evoluat foarte bine şi a învins cu 60-44 pe CSU Braşov. Într-un alt joc, ACS Napoca Baschet Cluj a trecut lejer (62-47) de echipa-gazdă a turneului, LPS Alba Iulia. Aspirante îndreptăţite la titlul de campioană a României, clujencele vor avea sâmbătă un adversar mai puternic – KSE CSS Gheorgheni.

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare