24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

BASCHET FEMININ. Premii speciale pentru Andreea Horlea şi Paloma Cucu (CSS Alexandria) la turneul final al campionatului naţional U 14

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Despre turneul final al campionatului naţional de baschet feminin pentru categoria de vârstă 14 ani, organizat de Federaţia Română de Baschet la Satu Mare în perioada 18-22 mai, mai sunt multe de precizat. Revenim cu câteva amănunte de la festivitatea de premiere, unde tricourile de campioane şi medaliile de aur au fost acordate componentelor echipei CSS Alexandria. Cele mai multe premii speciale au revenit jucătoarei Andreea Horlea de la noua campioană a României la Under 14. Andreea a fost desemnată MVP şi „cea mai de perspectivă jucătoare”. De asemenea, ea a fost inclusă în cel mai bun cinci („best five”), alături de Cătălina Crăciunescu (CSS Nr.6 Admar Bucureşti), Diana Ignat (LPS Alba Iulia), Mara Martanos (LAPI Dej) şi Tania Fierăşteanu (Olimpia Bucureşti). „Cea mai bună apărătoare” a fost desemnată tot o jucătoare de la CSS Alexandria-Paloma Cucu, transferată nu de mult timp. Titlul „coşgeterul CN U14” l-a obţinut junioara Anamaria Pop (CSU Braşov) cu 234 de puncte!

Clasamentul final al CN U 14 feminin, ediţia 2015-206, arată astfel: 1. CSS Alexandria; 2. LPS Alba Iulia; 3. CSS Nr.6 Admar Bucureşti; 4. CS Olimpia Bucureşti; 5. LAPI Dej; 6. LPS Satu Mare; 7. CSU Braşov; 8. CSM VSKC Miercurea Ciuc. Astfel,  sub gruparea din Teleorman se află reprezentative ale unor licee cu program sportiv sau centre de tradiţie în baschetul juvenil.

O singură echipă a reuşit să rămână neînvinsă în această ediţie de campionat, CSS Alexandria, după ce a parcurs toate fazele: calificări, turnee semifinale şi turneu final. CSS Admar nr.6 Bucureşti este singura echipă care la turneul final de la Satu Mare a înscris peste 100 de puncte într-un meci, în două partide, cu LPS Satu Mare (103-69) şi CSU Braşov (106-52). Cea mai mare diferenţă, 83 de puncte, s-a înregistrat în  confruntarea dintre CSS Alexandria şi LAPI Dej (98-15), desfăşurată în deschiderea turneului final. Scorul din finala CSS Alexandria-LPS Alba Iulia (71-34) este probabil cel mai sever dintr-o astfel de confruntare aparent echilibrată, în istoria campionatului naţional de baschet feminin Under 14.

Antrenorii Costina Piperea şi Mădălin Piperea au folosit la Satu Mare un lot din care au făcut parte Ana Lăcău, Diana Ciocoiu, Alexandra Raicu, Paloma Cucu, Andreea Mazilu, Bianca Jianu, Maria Florea, Luiza Radu-Măgureanu, Daria Botorogeanu, Alexandra Biet şi Andreea Horlea. Din totalul celor 200 de minute de joc efectiv, au stat în teren mai mult Andreea Horlea-117:16, Ana Lăcău-112:47 şi Andreea Mazilu-108:43.

Pe lista celor mai bune marcatoare de la CSS Alexandria se află Andreea Horlea-93 puncte, Andreea Mazilu-64 p, Ana Lăcău-53 p, Daria Botorogeanu-51 p şi Luiza Radu-Măgureanu-50.  Impresionante sunt realizările jucătoarei Anamaria Pop de la CSU Braşov care a înscris în cele cinci meciuri în care a evoluat 49, 52, 47, 51, 35 de puncte. Rezultă un total de 234 de puncte şi o medie de 46,8 (!?). Între junioarele cu eficacitate mare într-o singură partidă, se mai află Diana Ignat (LPS Alba Iulia)-42 de puncte, Tania Fierăşteanu (Olimpia Bucureşti)-37 şi Cătălina Crăciunescu (CSS Nr.6 Admar Bucureşti)-37.

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare