24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

BASCHET FEMININ JUVENIL. Parcurs excelent pentru echipele CSS Alexandria în faza semifinală a campionatelor naţionale U-14 şi U-18

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Echipa de baschet feminin Under 14 a CSS Alexandria rămâne neînvinsă în campionatul naţional şi după parcursul, la fel de bun ca în prima parte, din faza semifinală, desfăşurată sub forma mai multor turnee. Elevele antrenate de Costina Piperea au înregistrat în continuare scoruri care nu necesită prea multe comentarii. Dar, iată câteva din ultimele rezultate: 87-24 cu Phoenix Constanţa, 92-18 cu CSS Craiova, 67-13 cu ACSB Raptors Bucureşti, 95-29 cu CSM VSK C Miercurea Ciuc sau 98-16 cu CSS Braşovia Braşov. Ca urmare, în clasamentul Grupei I a fazei semifinale CSS Alexandria ocupă primul loc cu 14 victorii şi 28 de puncte. LPS Satu Mare are 26 de puncte, iar CSM VSK C Miercurea Ciuc 24 de puncte. Grupa a doua este dominată de formaţia CSS nr.6 Admira Bucureşti-24 de puncte, urmată de LPS Alba Iulia-22 de puncte, Olimpia Bucureşti-19 puncte şi CSU Braşov-19 puncte.

Pe primul loc în Grupa I din faza semifinală se află CSS Alexandria şi la categoria de vârstă Under 18. Echipa din reşedinţa judeţului Teleorman a pierdut surprinzător ultimul său meci, în deplasarea de la CSU Braşov, cu 45-54. (În tur alexăndrencele au învins acasă cu 79-44). Cred, însă, că multe din fetele pregătite de tehnicianul Mădălin Piperea au acumulat o anumită stare de oboseală, în condiţiile în care o parte din lot-Podar, Manea, Agachi, Enache, Ispas, Candoi, Duşman-s-a regăsit în partide susţinute de BCT-CST Alexandria în Liga Naţională a senioarelor. Adică acolo unde gruparea din judeţul din sudul ţării a terminat pe un onorant loc şase.

În afara înfrângerii din faza semifinală cu puternica echipă din Braşov, alexăndrencele au obţinut la U-18 numai victorii, între care cele cu CSS Sf.Gheorghe (deplasare) 80-78, LAPI Dej (acasă) 75-51, CSS Bega Timişoara (deplasare) 56-31 şi CSS CSM Târgovişte (acasă) 66-51. Clasamentul Grupei I consfinţeşte ca lider pe CSS Alexandria cu 19 puncte, urmată de echipele din Târgovişte-17 puncte, Braşov-16 puncte şi  Sf.Gheorghe-15 p. În Grupa a II-a conduce ACS Napoca Baschet Cluj cu 18 puncte, urmată de KSE CSS Gheorghieni-17 puncte şi LPS Alba Iulia-17 puncte.

La turneele finale ale acestor campionate naţionale de baschet feminin juvenil vor lua parte opt formaţii, repartizate în două grupe, dar locurile de desfăşurare nu s-au stabilit.

Desigur, cele două echipe ale CSS Alexandria merită felicitări pentru parcursul din ediţia 2015-2016 a acestor competiţii, prezenţa pe podium la final nefiind o surpriză pentru clubul ce are în vitrina cu trofee mai multe titluri de campioană a României. Sunt convins, însă, că ambiţia acestor talentate şi muncitoare junioare poate fi răsplătită chiar cu medalii de aur!

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare