Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
BASCHET FEMININ. Alina Chivu şi alte două „alexăndrence” sunt în lotul României pentru EuroBasket - Informatia de Teleorman
27.5 C
Judeţul Teleorman
joi, septembrie 28, 2023

BASCHET FEMININ. Alina Chivu şi alte două „alexăndrence” sunt în lotul României pentru EuroBasket

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Alina Chivu, probabil cel mai bun produs al baschetului feminin teleormănean din ultimii ani, a fost inclusă în lotul de senioare al României, reprezentativa ţării noastre parcurgând campania de calificare pentru EuroBasket 2017. Talentata jucătoare de la BCT-CST Alexandria a fost de-a lungul anilor o prezenţă constantă la loturile naţionale de junioare, aşa că această convocare nu poate constitui o surpriză. Nu mai departe în vara anului trecut, Alina a pus la piept şi o medalie de argint obţinută cu echipa care a reprezentat România la Campionatul European Universitar 3×3 din Serbia. Cu siguranţă, doar o anumită fragilitate fizică, soldată şi cu accidentări, a ţinut-o la distanţă de prima reprezentativă.
Pentru meciurile pe care România le va disputa la 20 februarie cu Turcia şi 24 februarie cu Bosnia-Herţegovina, staff-ul tehnic, din care face parte şi profesorul Mădălin Piperea ca antrenor secund, a convocat la un stagiu de pregătire 16 jucătoare. Parcurgând lista, am descoperit alte două baschetbaliste care au reprezentat Alexandria în competiţii naţionale până anul trecut.
Anca Şipoş, de la BC Montbrison (Franţa) nu are nevoie de prea multă prezentare, experimentata jucătoare, campioană a României cu alte echipe, acumulând mai multe selecţionări la cadete, senioare şi baschet 3×3.
De asemenea, Ioana Ghizilă, jucătoare adoptată cu simpatie de iubitorii sportului alexăndrean, legitimată acum în oraşul natal Ploieşti la CSM-CSS din liga secundă, face parte din lotul anunţat pe site-ul Federaţiei Române de Baschet. Ioana, care a ajuns la Alexandria după o accidentare gravă şi a revenit excepţional, pentru a cuceri titlul de campioană naţională U-18 cu echipa CSS şi a juca în Liga Naţională la formaţia de senioare BCT-CST, este un playmaker de mare perspectivă. Aşa cum este o altă speranţă a baschetului feminin românesc, Ana Ferariu de la Braşov, colegă de generaţie cu Ioana, inclusă şi ea în lotul lărgit.
Iată, aşadar, noi argumente pentru a susţine că Alexandria rămâne un pol al baschetului din România. Apoi, să nu uităm că sub îndrumarea tehnicianului Mădălin Piperea, alte jucătoare tinere talentate, cum este, de pildă, Alina Podar, bat deja la porţile afirmării la nivel de senioare.
Nu am pretenţia că sunt mare specialist în baschet, dar mai cred că într-un lot al României se poate regăsi o altă experimentată jucătoare de la BCT-CST Alexandria. Căpitanul Georgiana Viorela Voicu, cu selecţionări numeroase în reprezentativele de tineret şi senioare, dar şi cu titluri de campioană a României când evolua la Arad, nu ar trebui să fie uitată. Mai ales că în actuala ediţie a Ligii Naţionale de baschet feminin ea are evoluţii constante foarte bune.

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deputat Maria Stoian: Solicit ministrului Transporturilor și Infrastructurii rezolvarea situației catastrofale a circulației rutiere pe DN 52 Alexandria – Turnu Măgurele

Circulația pe Drumul Național 52 Alexandria – Turnu Măgurele, care leagă reședința județului Teleorman de unul dintre cele mai...

Articole similare