26.5 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 14, 2024

Bani de la Guvern pentru şapte localităţi din Teleorman. Sumele sunt destinate achitării unor lucrări realizate prin PNDL şi “Anghel Saligny”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 108.490.404,54 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 142 de obiective de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”. Astfel, în cadrul etapelor I şi II ale PNDL, au fost decontate facturi în valoare de 37.305.668,42 de lei, pentru 87 de obiective de investiţii: pentru etapa I, a fost plătită suma de 6.329.216,44 de lei pentru 12 obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, s-au decontat 37.305.668,42 de lei pentru 75 de proiecte.

În cadrul Programului Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, MDLPA a decontat facturi în valoare totală de 71.184.736,12 lei, pentru 55 de obiective de investiţii. Facturile aferente celor două programe au fost depuse de autorităţile locale pentru proiecte care vizează modernizarea drumurilor de interes local şi înfiinţarea sau extinderea reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi a sistemelor de canalizare.

”Aceste proiecte au un impact semnificativ asupra dezvoltării durabile şi a creşterii calităţii vieţii oamenilor din fiecare localitate, de aceea le cer, în permanenţă, beneficiarilor să fie deosebit de atenţi la calitatea lucrărilor şi să dea dovadă de responsabilitate şi promptitudine în implementarea acestora”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veştea.

Potrivit documentului, au primit bani prin PNDL municipiul Alexandria a primit suma de 717.436 de lei, municipiul Turnu Măgurele-34.986 de lei, comuna Orbeasca-204.555 de lei şi comuna Băbăiţa-365.449 de lei. Prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, au fost decontate facturi pentru obiectivele de investiţii: “Modernizare drumuri de interes local în comuna Dragăneşti-Vlaşca”,” Modernizare (asfaltare) străzi în comuna Conţeşti” şi “Sistem de alimentare cu apă şi branşamente la gospodării individuale în comuna Bujoru”.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare