29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Bani de la Guvern pentru primăriile Plosca, Drăgăneşti de Vede, Nenciuleşti, Orbeasca şi Slobozia Mândra

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Alte cinci primării din judeţul Teleorman vor primi banii necesari decontării unor lucrări realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală I şi II. În total, 6.573.440 de lei vor ajunge în conturile unităţilor administrativ teritoriale din comunele Plosca (3.161.064 de lei), Drăgăneşti de Vede( 846.519 lei), Nenciuleşti(1.354.600 de lei), Orbeasca (645.874 de lei) şi Slobozia Mândra (565.382 de lei) iar sumele vor fi folosite pentru reabilitarea unor drumuri de interes local, reţea publică de apă şi canalizare sau modernizarea unor unităţi de învăţământ.
Conform documentului publicat pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei la nivelul întregii ţări a fost alocată suma de 196 de milioane de lei în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective de investiţii.
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare