1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 8, 2023

Bani de la Guvern pentru CJ Teleorman şi comunele Orbeasca, Scurtu Mare, Vârtoape, Blejeşti şi Necşeşti

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La sfârşitul săptămânii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a virat suma de 443.583.299,79 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 466 de obiective de investiţii realizate prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală, la nivelul întregii ţări. Astfel, precizează reprezentanţii ministerului, pentru etapa I, a fost plătită suma de 90.213.900,95 lei pentru 84 de obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 353.369.398,84 de lei pentru 382 de proiecte de investiţii.
Potrivit documentului, din suma totală alocată, Consiliul Judeţean Teleorman va primi 9.661.898 de lei. Restul banilor vor ajunge în conturile a cinci unităţi administrativ teritoriale din judet, este vorba despre Vârtoape-588.156 de lei, Blejeşti-780.755 de lei, Necşeşti-719.683 de lei, Orbeasca-368.613 lei şi Scurtu Mare-209.263 de lei.
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii. În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora sunt publice şi pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secţiunea Lucrări Publice, Programul naţional de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiţii, iar transferurile lunare sunt publicate în secţiunea Plăţi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare