25.2 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Bani cu ţârâita pentru primăriile din Teleorman. Drăgăneşti de Vede şi Olteni, singurele comune pe lista decontării lucrărilor prin PNDL

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Sumele alocate primăriilor din judeţul Teleorman, prin PNDL, scad de la o lună la alta. Dacă în trecut, zeci de unităţi administrative primeau de la Ministerul Dezvoltării banii necesari pentru plata unor lucrări finanţate prin Progranul Naţional de Dezvoltare Rurală, acum lucrurile par ca au luat o întorsătură neaşteptată. Şi asta în ciuda faptului că judeţul Teleorman a trimis “în buza” ministerului, pe post de secretar de stat, un om de-al locului, este vorba despre Marian Ţole.
La finele săptămânii trecute, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 134.748.112,60 lei, în vederea decontării facturilor pentru 213 obiective de investiţii realizate prin etapele I şi II ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
Din lunga listă, doar două primării din judeţul Teleorma se bucură de banii alocaţi. Este vorba despre Drăgăneşti de Vede-1.621.585 de lei, şi Olteni-316.765 de lei.
Astfel, pentru etapa I, a fost plătită suma de 19.986.043,83 lei pentru 30 de obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 114.762.068,77 lei pentru 183 de proiecte de investiţii.

”Am plătit astăzi facturile PNDL depuse în perioada 24-28 mai, urmând ca, până pe 20 iulie să le plătim şi pe cele depuse până în 15-17 iunie, iar cele care sosesc după această dată vor fi plătite în cursul lunii viitoare”, a reiterat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare