8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Balta Suhaia, singura rezervaţie naturală din Teleorman

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Convenţia asupra zonelor umede de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice, semnată la Ramsar, în Iran, în 1971, a stabilit data de 2 februarie ca Zi Mondială a Zonelor Umede, documentul fiind ratificat de România prin Legea 5/ 1991. În anul 2016, marcarea evenimentului ecologic Ziua Mondială a Zonelor Umede se va face sub egida devizei:, Zonele umede pentru viitorul nostru !’ iar tema aleasă pentru acest an este „Mijloace de existenţă durabile”.
Aceasta reprezintă un prilej pentru Administraţia Rezervaţiei Biosferei, Delta Dunării’ (ARBDD) de a dedica perioada 2-6 februarie 2016 marcării evenimentului, urmând temă şi recomandările propuse de Convenţia Ramsar, prin organizarea de acţiuni de celebrare.
Anul acesta se celebrează împlinirea a 25 de ani de la înscrierea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) pe Lista Convenţiei Ramsar privind zonele umede de importanţă internaţională, în special ca habitat pentru păsările acvatice, RBDD fiind primul sit Ramsar declarat de România. Pe lângă activităţile cultural-educative ce se vor derula în Centrele de Informare şi Vizitare, ARBDD va lansa un nou program educaţional, Voluntar pentru Delta Dunării’.
Secretariatul Convenţiei Ramsar organizează, şi în acest an, Concursul de fotografii din zonele umede, adresat elevilor si tinerilor cu vârste cuprinse între 15-24 ani, în perioada 2 Februarie-2 Martie, pentru a ilustra astfel valorile naturale ale acestor tinuturi ce asigură mijloace de subzistenţă unui număr însemnat de oameni din populaţia planetei. Despre concurs puteti afla mai multe detalii la: http://www.worldwetlandsday.org/en/photo-contest#sthash. BL9O5Qq1. Dpuf.
În judeţul Teleorman, Balta Suhaia este singura rezervaţie naturală, cu o suprafaţă de apromimativ 20.000 de hectare.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare