24.7 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 30, 2023

Aproximativ 40.000 de pachete cu alimente şi produse de igienă, distribuite în localităţile din Teleorman

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 11.02.-02.03.2021, au fost livrate în judeţul Teleorman tranşa II-produse alimentare şi tranşa III-produse de igienă, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2018/2021. Astfel, au fost recepţionate 39.412 pachete cu produse alimentare şi 39.412 pachete cu produse de igienă, distribuite către localităţile judeţului conform anexei. Implementarea POAD 2018/2021 se face în baza prevederilor OUG nr. 84/29.05.2020 privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementarea Programului Operaţional ajutorarea Persoanelor Defavorizate-POAD de către Instituţia Prefectului-Judeţul Teleorman în parteneriat cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman, Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Teleorman, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, precum şi unităţile-administrativ teritoriale din judeţ. Categoriile eligibile sunt: beneficiarii de venit minim garantat, beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei şi persoanele aflate în situaţii critice de viaţă, inclusiv persoanele cu handicap grav şi accentuat şi cele care locuiesc în aşezări informale. Beneficiarii care se regăsesc la mai multe categorii vor primi ajutoare la o singură categorie. Pachetul cu alimente conţine: făină-5 kg, mălai-4 kg, paste făinoase-0,8 kg, ulei-4 l, zahăr-2 kg, orez-4 kg, conserve carne de vită-1,5 kg şi conserve carne de porc-0,9 kg, pate de ficat-1 kg, compot de fructe-1,44 l, gem de fructe-0,36 kg, gem de fructe dietetic-0,36 kg.  Pachetul cu produse de igienă conţine: periuţă de dinţi-5 buc, pastă de dinţi-300 ml, săpun lichid-500 ml, şampon copii-800 ml, şampon adulţi-500 ml, detergent de rufe-2,7 kg.

În cadrul POAD 2018/2021 au fost programate 6 tranşe pentru produsele alimentare şi 4 tranşe pentru produsele de igienă. Până la această dată au fost livrate tranşa I şi II pentru produsele alimentare şi tranşele I, II şi III pentru produsele de igienă. În perioada următoare, la nivelul localităţilor din judeţ se va desfăşura distribuţia ajutoarelor din tranşa II alimente şi tranşa III igienă, către persoanele eligibile, conform programărilor de la nivelul fiecărei primării. Fiecare beneficiar urmează să primească câte un pachet cu produse alimentare, respectiv un pachet cu produse de igienă.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare