31.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

AMINTIND DE-O PRIMĂVARĂ…

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Bucuria venirii acestei primăveri este cu atât mai mare, cu cât am ratat primăvara anului anterior, anul 2020! Pentru că da, începutul acelei primăveri era ca oricare altul, iubit şi mult aşteptat, cu energia copiilor noştri care se bucurau şi căutau cele mai inedite tehnici de a realiza mărţişoare, simboluri aducătoare de noroc şi prosperitate pentru cele mai frumoase şi gingaşe fiinţe din viaţa lor: mama, sora, bunica, mătuşa, verisoara, vecina.
Şi-n toată frenezia aceea, în tot parfumul primelor flori ale primăverii şi pregătindu-ne chiar pentru un flashmob ce ar fi trebuit să aibe loc chiar la jumătatea lunii martie cu ocazia împlinirii a 50 de ani ROMFRA, am primit cu stupoare ,,un mărţişor” nedorit, vestea intrării noastre într-o mică pauză de activităţi. Mica ,,pauză” ne-a şocat un pic, trebuia să ne adunăm cu toţii în casele noastre, pe termen limitat, un termen ce s-a prelungit de la două săptămâni, la o lună. De la o lună, la două luni de ,,stare de urgenţă”. Urmând apoi tot anul ,,starea de alertă” care a adus cu sine o serie de restricţii care încă ne ţin în case, în regimul online al şcolii în siguranţă pentru toţi copiii noştri, dar şi familiile lor.
În această ,,stare de alertă” am avut şi libertăţi, printre acestea intrând creativitatea stimulată la orele online de educaţie plastică. Nimic nu ne-a putut opri din a ne face viaţa mai frumoasă! Şi nouă, dar şi celor dragi nouă! Am învăţat să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Să descoperim că orice lucru are valoare, chiar şi atunci când el pare un simplu ambalaj, cu atât mai mult cu cât noi putem să-i schimbăm calitatea, dându-i o altă destinaţie, transformând-o creativ în orice dorim noi. Reciclarea creativă ne-a dus cu gândul că putem salva lumea dându-i o altă înfăţişare! Din resturi am confecţionat mărţişoare cu diferite aspecte, simboluri aducătoare de noroc: ghiocei, trifoiul cu patru foi, potcoava, coşarul etc. Elevii şcolilor noastre ,,Ştefan cel Mare”, ,,Mhai Viteazul” şi Colegiul Naţional Pedagogic ,,Mircea Scarlat” s-au întrecut pe sine creând şi valorificând tot ce au găsit la îndemână: capace de plastic, bucăţi de materiale textile, seminţe, talaş, resturi de lemn etc. În această săptămână vor fi oferite cu toată dragostea noastră!
Primăvara e modul plăcut în care natura ne spune ,,Să înceapă petrecerea!”. Viaţa e bucurie! Bucuria vine din noi şi e dată de lucrurile mărunte.  Petrecerea este abia la început, iar distracţia va continua. Aceasta este primăvara care vine după două ierni consecutive, amintind de-o primăvară… 2020!

PROFESOR DE EDUCAŢIE PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare