29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

ALERTĂ! Un tânăr din Alexandria a fost diagnosticat cu virusul West Nile

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Un tânăr din Alexandria a fost infectat cu virusul West Nile. La jumătatea anului, acesta a fost internat la Spitalul Județean acuzând febră și dureri de cap. Probele prelevate de la pacient au fost trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino din București. În data de 21 august, medicii au confirmat diagnosticul. Este primul caz de acest gen înregistrat în județul Teleorman. Suspiciunea de infecție cu virusul West Nile a mai existat și în cazul unui bătrân, care, între timp a decedat, însă probele de laborator au infirmat diagnosticul. Bărbatul, spun cadrele medicale, este în afara oricărui pericol, organismul răspunzând pozitiv la medicamentația prescrisă.

Într-un raport al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, 18 cazuri de infecție cu virus West Nile au fost confirmate în perioada 1 – 9 septembrie în România.

Pe grupe de vârstă, situația se prezintă astfel: cele mai multe persoane infectate cu acest virus,  20, fac parte din grupa de vârstă 70 – 79 de ani, 9 persoane de 80 de ani și peste, 9 persoane cu vârste între 60 – 69 de ani, 6 persoane între 50 – 59 de ani, 5 persoane între 40 – 49 de ani, 4 persoane între 30 – 39 de ani, 4 persoane între 20 – 29 de ani și o persoană cu vârsta până în 19 ani.

Specialiştii Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei să ia măsuri de protecţie, respectiv să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice care îndepărtează ţânţarii şi să împiedice pătrunderea insectelor în casă. De asemenea, se recomandă desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientelor cu apă stătută. Infecţia West Nile apare la populaţia adultă şi poate avea efecte grave în cazul persoanelor predispuse la îmbolnăviri sau care au alte boli asociate, în timp ce copiii trec de regulă neobservaţi peste infectarea cu acest virus. În cazul în care o persoană prezintă semne de boală, precum febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare sau alte situaţii se recomandă prezentarea de urgenţă la medic.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare