10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman: Programarea online-serviciu electronic la dispoziţia contribuabililor

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman reamintește contribuabililor faptul că Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au dezvoltat şi implementat serviciul electronic ”Programarea online” care dă posibilitatea contribuabililor de a se programa pentru întâlnirea cu un inspector A.N.A.F în vederea soluţionării unei problematici fiscale, dar şi pentru identificarea vizuală online în vederea aprobării înregistrării în Spațiul Privat Virtual.
Serviciul de programări online este disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, poziția 3 – Programări online sau se accesează direct următorul link:

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/programari_online/

Menționăm că acest serviciul este disponibil şi în Spaţiul Privat Virtual.

Serviciul de programare online este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluţionare, timpul alocat fiecărei programări fiind de maximum 30 de minute.
Contribuabilii persoane fizice care doresc sa se înregistreze în Spaţiul Privat Virtual fără a se deplasa la sediul organului fiscal au posibilitatea de a se programa online pentru efectuarea identificării de la distanţă de către organul fiscal prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online).
În acest scop, în aplicaţia ”Programări online”, după bifarea tipului de persoană și completarea rubricilor cu datele de identificare și organul fiscal la care se doreşte programarea, se va alege serviciul: Identificarea vizuală online(sistem video).
Programarea online pentru identificarea vizuală online (sistem video) trebuie efectuată în termen de zece zile de la înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual.
Înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual se efectuează prin completarea şi transmiterea cererii de înregistrare în Spaţiu Privat Virtual, disponibilă la următorul link:

https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jsp

În cererea de înregistrare în SPV,contribuabilul îşi exercită opţiunea privind aprobarea prin identificare vizuală online (în câmpul ”Tipul de aprobare”).
În cazul exercitării de către persoana fizică a opţiunii privind aprobarea prin identificare vizuală online, A.N.A.F transmite persoanei fizice o informare, pe adresa de poştă electronică completată în formularul de înregistrare, care cuprinde:

a) instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula;
b) comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare.
c) comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV;
d) reguli de conduită.

În situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare