15.3 C
Judeţul Teleorman
duminică, iunie 4, 2023

Acţiuni preventive ale poliţiştilor teleormăneni la sfârşit de săptămână

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La acest sfârşit de săptămână, în contextul minivacanţei de 1 Decembrie, poliţiştii au continuat acţiunile pe raza judeţului Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, fiind întocmite dosare penale şi aplicate sancţiuni contravenţionale pentru diverse abateri privind circulaţia pe drumurile publice.
În urma activităţilor preventive desfăşurate, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 80 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 33 275 de lei, au reţinut 13 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice şi au retras 3 certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 34 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancţiune pentru lumini, 3 sancţiuni pentru depăşire, 4 sancţiuni pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 8 sancţiuni pentru alte abateri , 2 sancţiuni pentru lipsă inspecţie tehnică periodică.

Exemplificăm:

La data de 3 decembrie, a.c., ora 22.10, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 Poliţie Rurală Roşiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Călmăţuiu de Sus, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 612 A, în comuna Crângeni, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.

La data de 5 decembrie, a.c., ora 00.50, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Alexandria, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DE 70, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “ conducerea unui vehicul fără permis de conducere” , urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.

Reamintim conducătorilor auto că, pentru deplasarea în condiţii de siguranţă, pe timp de ceaţă, ploaie sau polei, poliţiştii recomandă:

– în condiţii de vizibilitate redusă (ceaţă densă, ploaie abundentă), utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri!

– păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului!

– sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehicule cu gabarit mare!

– înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi!

– adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic!

– în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini este recomandat să folosiţi frâna de motor! – de asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare decât în condiţii normale!

– în condiţiile unui trafic aglomerat sau ale apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate!

– nu uitaţi, anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei!

– nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive!

– respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule! – folosiţi centura de siguranţă!

– respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri!

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare