25.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, septembrie 24, 2023

Acţiuni pe linia de combatere a activităţilor economice ilegale, în preajma sărbătorilor pascale

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În contextul apropierii sărbătorilor pascale, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Ordine Publică şi Poliţie Rutieră organizează acţiuni care au ca scop prevenirea şi combaterea activităţilor economice ilegale ce se comit în această perioadă cu ocazia comercializării animalelor vii şi a produselor de origine animală.

Se are în vedere nerespectarea normelor sanitar veterinare, neînregistrarea în evidenţele financiar contabile a cantităţilor de mărfuri cumpărate sau vândute, efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu animale vii şi produse de origine animală fără obţinerea autorizaţiilor necesare şi condiţiile de depozitare şi vânzare a acestor produse.

Pentru a proteja sănătatea teleormănenilor, dar şi pentru a combate evaziunea fiscală poliţiştii acţionează în pieţe, târguri, oboare, depozite şi fabrici cu produse alimentare de sezon, fiind vizată prevenirea şi descurajarea evaziunii fiscale în domeniului comerţului cu animale vii şi produse de origine animală, peşte şi produse din peşte, ouă, precum şi vin şi alte băuturi alcoolice.

La aceste acţiuni participă şi lucrători din cadrul altor instituţii cu atribuţii în domeniul asigurării calităţii şi siguranţei produselor alimentare, legalităţii desfăşurării activităţilor comerciale, respectării normelor legale privind corecta informare a populaţiei cu privire la mărfurile expuse spre comercializare.

Până în momentul de faţă, au fost aplicate 1232 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 75 de sancţiuni au fost aplicate pentru fapte de natură economică. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 333315 lei. Deasemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 819 lei.

Media zilnică a poliţiştilor angrenaţi în aceste acţiuni este de 100 de poliţişti din cadrul tuturor structurilor. Aceste acţiuni vor avea continuitate şi în perioada următoare.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare