31.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

Acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie, desfăşurate de poliţiştii teleormăneni

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Aproximativ 2.500 de persoane legitimate, 1.200 de obiective şi aproximativ 250 de mijloace de transport persoane au fost verificate de poliţişti în cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele 72 de ore la nivelul judeţului Teleorman, acţiuni de informare şi verificare a respectării măsurilor de protecţie, scopul vizat fiind prevenirea şi combaterea infectării, precum şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, în perioada 23-25 aprilie a.c., aproximativ 220 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, poliţişti locali, jandarmi, precum şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcţiei de Sănătate Publică şi de la Protecţia Consumatorului au acţionat, în principal, în zonele aglomerate din judeţ-pieţe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unităţi de alimentaţie publică, dar şi în trafic-pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane şi mărfuri, precum şi respectării măsurilor sanitare.
În cadrul celor 40 acţiuni punctuale organizate, forţele participante au verificat modul de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020. În ultimele 72 de ore, au fost verificate aproximativ 1.200 de obiective (inclusiv domiciliile declarate pentru carantină sau izolare), au fost legitimate nu mai puţin de 2.500 de persoane şi verificate aproximativ 250 de mijloace de transport persoane, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 37.000 de lei, forţele de ordine reamintindu-le cetăţenilor principalele măsuri dispuse de autorităţi în acest context.
La data de 25.04.2021, poliţiştii din Turnu Măgurele au întrerupt un eveniment privat la care au participat aproximativ 30 de persoane, organizatorul fiind sancţionat conform Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă şi Legii nr. 61/1991 pentru tulburarea liniştii publice.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Nanov au sancţionat organizatorul unui eveniment privat organizat pe raza localităţii Buzescu, la care au participat 10 persoane, nefiind respectate prevederile Legii nr. 55/2020.
Vă reamintim că a fost instituită obligaţia purtării măştii de protecţie, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spaţiile publice deschise şi închise.
Totodată, reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, aniversări, mese festive etc), atât în spaţii închise (restaurante, baruri, saloane de evenimente etc.), cât şi în spaţii deschise, motiv pentru care vă rugăm să respectaţi prevederile legii; în situaţia în care se va constata că această interdicţie este încălcată, vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale.

Scopul forţelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci de a determina cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecţie sanitară.

Menţionăm că sancţiunile se aplică de către poliţişti doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabileşte prin evaluarea obiectivă a fiecărei situaţii constatate.
În contextul actual, poliţiştii teleormăneni recomandă să conştientizaţi importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu SARS-CoV-2. Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru limitarea riscului de infectare şi transmitere.
Astfel de acţiuni vor continua pe raza întregului judeţ.

Sănătatea şi viaţa sunt cele mai importante!
Suntem permanent la datorie pentru siguranţa tuturor!

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare