8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

300 de Ucenici Electricieni pregătesc un Viitor Sustenabil

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Prin Clubul de Practică-ediţia a II-a, Distribuţie Oltenia, alături de partenerii de la Fundaţia Progress, îşi continuă misiunea de a forma viitorii specialişti în energie, răsplătind lunar performanţa. Tematica din acest an şcolar este “Viitorul Sustenabil” şi pune accentul pe:

 • utilizarea tehnologiilor care implică diferiţi senzori şi procese automatizate, scrierea de cod în programul Arduino;
 • reutilizarea unor resurse din viaţa de zi cu zi pentru a construi sau repara obiecte cu propriile mâini;
 • recunoaşterea performanţei, prin oferirea lunară de premii în valoare de 300 RON pentru fiecare membru din echipa câştigătoare, corespunzătoare fiecărui nivel de studii;
 • dezvoltarea competenţelor pentru a deveni mai buni în meseria aleasă, prin realizarea unor proiecte complexe, cu aplicabilitate în viaţa reală.

Ce am învăţat în primele două luni ale Clubului de Practică?

 • cum să identificăm un cablu rupt/întrerupt şi cum să îl aducem la o stare funcţională;
 • cum să realizăm propriul condensator;
 • cum se confecţionează o alarmă de apropiere folosind senzorul cu ultrasunete;
 • cum monitorizăm distanţa folosind senzorul cu ultrasunete.

Fiecare tematică a fost evaluată în funcţie de următoarele criterii:

 • complexitatea proiectului;
 • prezentare şi creativitate;
 • impresia finală asupra proiectului.

Premiile au fost orientate către acomodarea Ucenicilor cu viitoarea atmosferă din domeniul tehnic, constând în cleşti ampermetrici sau staţii de lipit.

Circuitul de idei-un boost de energie şi încredere pentru viitor

Începând din luna ianuarie, am lansat iniţiativa Circuitul de Idei-o serie de interviuri online, care prezintă experienţe şi poveşti diverse din domeniul energetic. În primele 3 episoade, elevii au primit direct de la specialiştii Distribuţie Oltenia sfaturi utile despre rolul regulilor de SSM în această meserie, despre cum arată o zi de lucru a unui electrician şi au aflat reuşitele care au definit parcursul profesional al femeilor din companie.

 Ne pregătim pentru „Luna Reparaţiei”

În Clubul de Practică, construim Viitorul Sustenabil atât prin componenta de inovaţie, cât şi prin pasiunea de a folosi responsabil resursele din jur. Dedicăm luna mai reparaţiilor şi le oferim Ucenicilor posibilitatea de a pune în valoare cunoştinţele dobândite până acum şi de a dărui, la rândul lor, un gest de bine în comunitate. Dăm mai departe vestea că suntem foarte pricepuţi în ale reparaţiilor şi invităm părinţi, profesori şi membri ai comunităţii să îşi dea pe mâinile noastre electrocasnicele defecte pentru a le reda o nouă viaţă. Mai multe detalii în curând!

Alături de partenerii noştri cooptaţi în program de anul acesta, ADREM şi EnergoBit, continuăm activităţile care ne aduc mai aproape de o nouă generaţie de profesionişti în domeniul energiei şi suntem convinşi că viitorul va fi pe cele mai bune mâini.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare