4 C
Judeţul Teleorman
miercuri, decembrie 7, 2022

2.396 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Teleorman, în primele cinci luni ale anului

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada ianuarie-mai din anul 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Teleorman au fost încadrate în muncă 1.396 persoane, dintre care 1.128 femei.  Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 1148 au peste 45 de ani, 488 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 351 sunt tineri sub 25 de ani, iar 409 au între 25 şi 35 de ani.În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.013 provin din mediul urban, iar 1.383 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (1.59), urmat de cei cu studii profesionale/arte si meserii-660 persoane, de cei cu studii gimnaziale-508 persoane, apoi de cei cu studii universitare 111 persoane si de cei cu studii postliceale în număr de 34 si de cei cu studii primare-24 persoane. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 1.930 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în perioada ianuarie-iunie, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5.419 persoane.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Teleormanul, al doilea judeţ pe ţară cu rata şomajului în creştere, după Vaslui

Rata şomajului înregistrată la nivel naţional, la sfârşitul lunii octombrie, a ajuns la 2,96%, în urcare cu 0,08 puncte...

Articole similare