Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
10 tineri teleormăneni au început programul de voluntariat, demarat de ISU - Informatia de Teleorman
23.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, septembrie 30, 2023

10 tineri teleormăneni au început programul de voluntariat, demarat de ISU

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În această perioadă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman a demarat etapa de pregătire a voluntarilor înscriși în programul „Salvator din pasiune”.

În județul nostru, la acest program de voluntariat s-au înscris 10 tineri, 7 dintre aceștia urmând să parcurgă prima etapă de pregătire, cu accent pe latura de acordare a primului ajutor de bază, ceilalți trei optând pentru a doua etapă.

Săptămâna aceasta, tinerii își vor însuși atât noțiunile teoretice de bază, cât și deprinderile practice privind acordarea primului ajutor, programul elaborat în acest sens de formatorii SMURD Teleorman (plt. maj Bunea Daniela și plt. maj. Băloiu Marius) fiind unul destul de solicitant, dar și interesant pentru cei care vor să fie de ajutor semenilor.

Printre principalele teme propuse a se desfășura în fiecare zi, timp de o săptămână, se regăsesc: noțiuni de anatomie și fiziologie a căilor aeriene și aparatului circulator; anatomia topografică, anatomia și fiziologia aparatului locomotor; lanțul supraviețuirii, suport vital de bază la adult; suportul vital de bază la copil, sugar și nou-născut; situații speciale în resuscitarea cardio-pulmonară; recunoașterea și tratarea dezobstrucției căilor respiratorii la adult, copil, sugar și nou-născut; traumatismele părților moi; victima cu eviscerație; traumatisme osteo-articulare; arsuri; conduita de urgență în accidentele de motocicletă și mașină; defibrilarea semiautomată și resuscitarea cardio-pulmonară în echipă cu echipament specific.

După parcurgerea acestei perioade de pregătire, tinerii vor fi testați atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, urmând a se elibera o diplomă de absolvire necesară în defășurarea activităților de voluntariat în cadrul unității noastre.

După absolvirea cursurilor, șase dintre voluntari își vor desfășura activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria și unul în cadrul Detașamentului de Pompieri Turnu Măgurele.

La împlinirea a 240 de ore de voluntariat şi absolvirea cursurilor stabilite, voluntarul poate participa la intervenţii, după caz, în cadrul echipajelor de prim ajutor calificat.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

Mai multe detalii privind modul de organizare și desfășurare a activității de voluntariat se regăsesc pe pagina de internet a instituției noastre – www.isuteleorman.ro, sau accesând linkul http://www.isuteleorman.ro/images/docs/img/activitatea_voluntariat_in_cadrul_isu.pdf.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

   Cpt. Dragomir Adrian GeluIMG_20160905_094931IMG_20160905_094926

 

 

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Gaze naturale, în zeci de comune din Teleorman. Ordinul privind aprobarea listei localităților și sumele alocate a fost semnat

Veste bună pentru cetățenii din Teleorman. Ministrul Dezvoltării a semnat ordinul privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele...

Articole similare