17.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

ZIUA NOROCOASĂ A UNUI AN GHINIONIST…

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Despre tabăra internaţională de la Nenciuleşti s-a mai scris, diferenţa constând în faptul că eu nu am apucat să aştern impresiile pe hârtie, anul şcolar 2020/2021 începând în trombă, neapucând să ne dezmeticim de schimbările radicale ce se derulau în decurs de o zi, două sau poate şi de două ori în aceeaşi zi. Căci, da, nu e de ici, de colea să trăieşti în anul ghinionist 2020, an ce ne-a adus pandemia de Covid-19 tuturor oamenilor acestui glob pământesc…
Acum trei ani, câţiva oameni cu suflet, oameni ai locurilor noastre teleormănene printre care şi domnul Tudor Şerbănescu, au pus bazele unei tabere internaţionale, la Nenciuleşti, având şi sprijinul domnului primar al comunei. Artişti din multe ţări au fost invitaţi să participe fizic, găzduiţi de localnici. Un început timid, dar care a avut succes încă de la prima ediţie, pictori, artişti din mai multe ţări legând prietenii şi arătându-şi talentul şi tehnicile de lucru folosite cu măiestrie artistică.
Ţări ca Bulgaria, Rusia, Franţa, Anglia, Turcia, România au fost prezente anul acesta altfel, cu participarea lucrărilor artiştilor, nu şi cu prezenţa creatorilor lor. Cu excepţia noastră, a artiştilor locali,care am participat  la vernisajul care a avut loc în incinta Centrului Judeţean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman.
În lucrările mele ,,Suntem copiii luminii” şi ,,Chip de lut” am folosit tehnica divizării spaţiului având la bază punctul-element de limbaj plastic-aici, de construcţie. Griuri colorate,ROGVAIV şi negru, efectul contre-jour al culorilor au creat armonii cromatice.
Lucrările artiştilor expozanţi au cuprins tehnici diferite de lucru, cromatică diferită, compoziţii decorative, monocromie, cele şapte contraste din artă, simetrie/asimetrie, fuzionarea culorilor în masă etc.
Într-un an ghinionist ca acesta, 2020, ziua norocoasă a fost a mea, în chiar ziua vernisajului fiind înconjurată de oameni frumoşi, cu sensibilitate artistică, amintind de o mamă bună, pictoriţă, ce aducea pe lume primul copil al său, din patru, căruia i-a dăruit nu doar viaţă, ci şi har, talent şi educaţie artistică, convinsă fiind că mamele se vor împlini prin fii/fiice şi vor dăinui veşnic astfel… Steaua unor zori de zi, te iubesc, Mamă!

PROFESOR DE EDUCAŢIE PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA MIHAELA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare