Se anunţă vremuri grele pentru mai mulţi angajaţi ai Spitalului “Caritas” din Roşiorii de Vede. Adrian Miulescu, noul manager interimar, şi-a propus să desfiinţeze bucătăria şi spălătoria, departamente în care activează aproximativ 20 de persoane. În opinia acestuia, cele două servicii sunt ineficiente şi consumă foarte mult din resursele bugetare ale unităţii spitaliceşti.
Soluţia pentru hrana bolnavilor ar fi un contract de prestări servicii cu o firmă de catering. Cu alte cuvinte, pacienţii să primească în fiecare zi mâncare la caserole. Despre costuri, nimeni nu scoate o vorbă. Noul manager are impresia că Spitalul municipal se aseamănă cu marile Centre medicale pe care le-a administrat de-a lungul vremii. Ce se va întâmpla cu personalul, în majoritate femei trecute de prima tinereţe? Miulescu speră ca salariatele să fie preluate de firma de catering. Un scenariu ireal, ca să nu-i spunem fantezist, deoarece nimeni nu-i poate obliga pe patroni să preia personalul de la bucătăria Spitalului.
Deocamdată, tânărul manager are girul autorităţile locale. Pentru şase luni, atât cât tine interimatul. Nici nu au loc de întors, de vreme ce la concursul organizat pentru funcţia de manager, mai toată lumea a fugit ca Dracul de tămâie.