16.1 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

“VREM RESPECT!”, acţiune a Paridei Romilor Pro-Europa desfăşurată în Teleorman în localităţi cu pondere mare de romi

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.


La iniţiativa preşedintelui Asociaţiei Partida Romilor “Pro-Europa”, Nicolae Păun, la nivel naţional se desfăşoară acţiunea Vrem respect!” în peste 500 de localităţi cu procentaj mare de romi. Scopul activităţilor desfăşurate în cadrul acestei acţiuni constă în organizarea unor întâlniri civice şi tematice cu membrii comunităţilor de romi, pentru a identifica în mod real principalele probleme şi nevoi ale acestora în domenii precum educaţia, sănătatea, infrastructura, cultura, participarea civică, mediul social şi economic. Toate aceste probleme vor fi incluse pe agenda publică a Guvernului României şi a tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice locale în scopul identificării şi implementării de soluţii fezabile în comunităţile de romi, pe termen mediu şi lung.

În judeţul Teleorman acţiunea s-a desfăşurat până acum în trei localităţi: Blejeşti, Bujoru şi Smârdioasa.

Preşedintele Partidei Romilor “Pro-Europa” Teleorman, Mielu Lixandru Elvis, a organizat întâlniri cu primarii şi directorii Şcolilor Gimnaziale din localităţile sus menţionate, dar şi cu membrii comunităţilor de romi pentru identificarea  de soluţii la nevoile şi problemele lor, prin întocmirea fişei localităţii.

Cele mai importante probleme identificate în comunităţile de romi sunt: introducerea apei curente şi a canalizării, reabilitarea drumurilor în cartierele de romi, întocmirea de acte de proprietate şi a cărţilor funciare, angajarea unui mediator şcolar, mediator sanitar şi a unui expert local rom care să-i reprezinte la nivel local.

Pentru postul de mediator sanitar există demersurile necesare iniţiate de liderul judeţean al Partidei Romilor către primării şi DSP Teleorman, iar pentru posturile de experţi locali romi s-au făcut solicitări către primării. La cererea membrilor comunităţilor de romi din comunele Smârdioasa, Bujoru şi Blejeşti, directorii Şcolilor Gimnaziale au înaintat adrese către ISJ Teleorman pentru înfiinţarea postului de mediator şcolar.

Problemele romilor din comunităţi care nu pot fi rezolvate la nivel local vor fi transmise către instituţiile judeţene abilitate .

Acţiunea „VREM RESPECT!” va continua şi în alte localităţi cu pondere mare de romi.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare